News Flash:

Retete fabuloase pe baza de salvie pentru dinti si par

8 Aprilie 2016
1430 Vizualizari | 0 Comentarii
salvie
Salvia este una dintre cele mai vechi plante medicinale, fiind folosita inca din Egiptul Antic. Atunci era indicata pentru oprirea sangerarilor ranilor si dezinfectarea acestora, avand de asemenea proprietati curative in bolile gastrice.

Un vechi proverb spune ca "cine are salvie in gradina nu mai are nevoie de medic", iar realitatea reflecta perfect aceasta zicere. In gradina alunga insectele care ataca morcovul si varza, contribuind la cresterea celor doua legume, dar si a capsunilor, rosiilor si maghiranului. 
Frunzele de salvie uscate si puse in dulap alunga insectele din locuinta. Uleiul esential de salvie este folosit in industria cosmetica, iar frunzele sunt folosite cu succes atat in fitoterapie cat si in gastronomie. 

Salvia, beneficii pentru piele, par si dinti 
Slavia poate face minuni la capitolul frumusete, in special asupra podoabei capilare. De exemplu, pentru mentinerea culorii naturale si a stralucirii parului, dupa spalatul obisnuit cu sampon, faceti ultima clatire cu decoct combinat de salvie, preparat astfel: se pun 3-4 linguri de salvie maruntita la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. 

Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca o jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste intern (1-2 cani pe zi) sau extern, sub forma de comprese si bai.

Pentru parul negru, se recomanda un decoct preparat in acelasi mod, dar dintr-un amestec in parti egale de ceai negru si salvie. Salvia e buna si pentru ingrijirea parului carunt, pe care il intareste si caruia ii readuce culoarea.

Pentru tenul cu pori dilatati, patat, ofilit se fac spalaturi, in fiecare dimineata si seara, cu decoct combinat de salvie. Suplimentar, se pune pe obraji, seara, o compresa cu acest preparat, care se tine vreme de un sfert de ora.

De asemenea, dintii frecati cu frunze de salvie devin albi si stralucitori, iarclatirea gurii cu ceai de salvie iti asigura o igienizare eficienta a cavitatii orale si, in plus, o respiratie proaspata.

salvia parul negru readuce culoarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004670 (s)