News Flash:

Reteta zilei: O prajitura delicioasa pentru week-end cu piersici si cirese

13 Iunie 2014
4051 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu piersici si cirese contine doua dintre cele mai apreciate fructe ale verii, ambele parfumate si frumos colorate. Se prepara simplu si este si mai buna daca o preparati seara si o serviti a doua zi. Blatul se va imbiba usor cu sucul de fructe si va si mai aromata.
Cum se prepara prajitura cu piersici si cirese?
Spalati bine fructele si indepartati samburii. Taiati ciresele in doua iar piersicile felii. Le lasati pe un platou, la rece, cat timp preparati blatul. Porniti cuptorul la 180 grade C. Spumati ouale cu zaharul si cand s-a topit adaugati cate putin lapte batut apoi lapte si esenta de migdale. Turnati uleiul, mixati inca putin si incorporati faina si praful de copt. Asezati hartie pentru copt intr-o tava si turnati compozitia de blat. Primele 10 minute veti seta temperatura la 160 grade C iar apoi din nou la 180. Dupa inca 5 minute la noua temperatura adaugati repede fructele si fisticul si mai lasati prajitura la copt inca 20 de minute. Indepartati hartia de copt abia a doua zi, cand o serviti, si o pastrati la rece, pentru a fi racoritoare. Taiati-o cuburi si savurati-o direct cu mana. E o prajitura rustica si nu are nevoie de farfuriuta si lingurita, scrie mixtopia.ro. 

Ingrediente:
2 oua
150 g zahar
120 ml lapte batut
4-5 linguri lapte
200 g faina
3 linguri ulei
1 lingurita esenta migdale
2 lingurite praf de copt
15-20 cirese
4-5 piersici
4 linguri fistic maruntit

2 oua
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006886 (s)