News Flash:

Reteta zilei: O placinta delicioasa pentru week-end

20 Iunie 2014
1711 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu porumb este un amestec cremos de carne condimentata cu un strat gratinat de crema de porumb. Se prepara repede si fara sa faceti prea multe actiuni.
Cum se prepara placinta chiliana cu porumb si carne?
Puneti mai intai ouale la fiert si la tineti sa se fiarba foarte bine. Tocati ceapa foarte fin si zdrobiti usturoiul. Intr-o tigaie incinsa cu foarte putin ulei puneti carnea la calit. Cand nu mai are culoarea aceea rozalie adaugati si ceapa si usturoiul si amestecati. Lasati inca 5 minute la foc mediu dupa care presarati paprika si chimen macinat, adaugati si stafidele si maslinele feliate si fara samburi  si turnati apa. Amestecati din nou si mai lasati pe foc pana ce se formeaza un sos vascos. Adaugati sare, gustati si daca mai e nevoie mai adaugati.
Inainte de urmatorul pas porniti cuptorul la 180 grade C. Pentru crema de porumb procedati astfel: mixati in blender boabele de porumb si laptele pana ce obtineti o compozitie cremoasa. Chiar daca mai raman catevaurme de boabe le puteti lasa. Turnati crema intr-un vas, setati aragazul la foc mediu si amestecati faina. Lasati crema de porumb pe foc 4-5 minute pana ce incep sa apara bule.
Luati un vas pentru friptura sau o tava pentru placinta, mai inalte. O ungeti cu putin ulei si adaugati carnea. Feliati ouale fierte si acoperiti stratul de carne. Deasupra veti turna crema de porumb. Lasati placinta la cuptor timp de 25-30 de minute, pana ce se rumeneste bine.
  
Ingrediente:
500 g carne tocata (pui sau porc)
2 linguri stafide
5 linguri masline Kalamata taiate
1 ceapa
2 catei usturoi
2 lingurite paprika
2 lingurite chimen macinat
1/2 lingurita sare
2 oua fierte
50 ml apa
3 cani boabe porumb din conserva
150 ml lapte
2 lingurite faina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007283 (s)