Chiftelute de vitel si sos cu legume
Prepara reteta de chiftelute de vitel cu sos de legume intr-un vas roman de lut sau intr-un vas marocan (tajine).
Timp de preparare: mediu.
Complexitate: usor.
Ingrediente
500 g carne de vitel
1 ceapa tocata
1 ou
½ legatura patrunjel (sau amestec de patrunjel verde, coriandru si menta)
1 lingurita rasa cu amestec de chimen, scortisoara, boia
ulei de masline
sare si piper
Pentru sosul cu legume
4 dovlecei
1 cutie mica cu naut
1 cutie cu rosii decojite
1 ceapa
1 lingurita rasa cu amestec de chimen, scortisoara, boia
ulei de masline
sare si piper
Mod de preparare
1. Intr-un castron, pune carnea tocata, patrunjelul ceapa taiata marunt, oul, condimentele, sare si piper. Amesteca si formeaza chiftelute. Prajeste-le in ulei incins si scoate-le pe un servet de hartie.
2. Pentru sosul cu legume, taie cuburi dovleceii si fierbe-i pentru 10 minute in apa cu sare, apoi scurge-i.
3. Intr-o tigaie, incalzeste ulei, caleste ceapa, adauga cutia cu rosii, mirodeniile si lasa sa fiarba jumatate de ora.
4. Adauga apoi dovlecelul, chiftelutele si nautul si mai gateste-le un sfert de ora. Ecuisine.ro
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006192 (s)
Comentarii (0)