News Flash:

Reteta zilei: Chiftelute delicioase cu dovlecel

29 Septembrie 2015
1309 Vizualizari | 0 Comentarii
chift
Chiftelute de dovleac si dovlecel cu sos de ghebe

Gustoase si hranitoare, ideale pentru toti ai casei.

Timp de preparare: rapid.

Numar de portii: 3-4.

Complexitate: usor.

Ingrediente

150 g dovlecel ras

150 g dovleac ras

2 oua

1 catel de usturoi ras

½ lingurita cu cimbru uscat

400 g ghebe

sos de soia

faina, ulei vegetal (sau unt) pentru prajit

sare, piper

Mod de preparare

1. Pune legumele rase intr-un tifon si stoarce-le bine. 

2. Pune-le intr-un castron impreuna cu usturoiul, ouale batute, cimbru, sare si piper dupa gust.

3. Formeaza cu palmele chiftelute, trece-le prin faina si prajeste-le in ulei vegetal sau unt incins, scrie ecuisine.ro.

4. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

5.Pentru sosul de ghebe, pune-le intr-o lingura cu unt incins si lasa-le sa scada in sucul propriu. Daca mai este necesar, toarna treptat apa.

5. La final, picura 1-2 linguri cu sos de soia si serveste sosul cu chiftele de dovleac si dovlecel.

sare piper
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005106 (s)