News Flash:

Renunta Primaria Timisoara la Primaria Veche din Piata Libertatii?

19 Februarie 2015
1426 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Veche din Piata Libertatii
Conducerea Primariei Timisoara ar fi dispusa sa renunte la Primaria Veche din Piata Libertatii, sa cedeze Universitatii de Vest aceasta cladire monument istoric, pentru a primi la schimb fosta popota din zona strazii Oituz – Popa Sapca, de la Punctele Cardinale, unde sa construiasca o parcare supraterana pe zece niveluri. Bineinteles, daca ideea va fi agreata de catre reprezentantii UVT, trebuie sa isi dea acordul pentru schimbul de proprietati si alesii locali.
Autoritatile locale spun ca nu au putut construi pana acum nicio noua parcare supraterana in zona centrala a Timisoarei pentru ca nu exista teren disponibil. Cel existent in spatele centrului comercial Bega – inca parcare in regim TimPark - a fost pierdut de primarie, ajungand in proprietatea fratilor Crsitescu – Bega Turism, iar proprietatile de pe strada Oituz, din zona intersectiei de la Punctele Cardinale, unde, la fel, primarul Nicolae Robu spunea ca ar putea fi ridicata o parcare supraterana, nu apartin municipalitatii.
Robu propune acum Universitatii de Vest un schimb de proprietati, administratia locala aratandu-si disponibilitatea de a renunta la Primaria Veche din Piata Libertatii, o cladire care a gazduit diverse institutii de-a lungul timpului. Vorbim spre un imobil monument istoric al Timisoarei.
„Primaria este extrem de interesata de proprietatea Universitatii de Vest, popota de la intersectia strazilor Popa Sapca si Oituz. Acea cladire, care apartine Universitatii de Vest, este intr-o stare precara, nu este utilizata, si eu consider ca ar fi atat in interesul municipiului Timisoara, cat si in interesul Universitatii de Vest sa facem un schimb de proprietati - primaria sa preia acea cladire, popota, sa realizeze acolo o parcare supraterana care poate fi cu zece etaje si drept urmare poate avea peste 1.000 de locuri, iar Universitatea de Vest ar putea primi spre exemplu Primaria Veche la schimb”, a afirmat Robu.
Bineinteles, pentru realizarea unui asemenea schimb ar trebui evaluate cele doua proprietati mai intai, ar trebui sa aiba loc o negociere si ar trebui sa-si dea girul consiliul local. Primarul spune ca au existat discutii de principiu cu reprezentantii UVT, iar joi are programata si o vizita pe teren impreuna cu acestia, pentru a vedea cele doua obiective, scrie tion.ro.
„Desigur ca s-ar parcurge procedurile legale, s-ar face evaluarile de rigoare, insa ca punct de start in negocieri noi venim sa aratam disponibilitatea de a da, partial sau total, Primaria Veche, in functie de cum va rezulta din evaluarile celor doua proprietati, respectiv din negocierile purtate conform legii. Am discutat de principiu, de mai multe ori, si avem planificata o descindere la fata locului a mea cu conducerea Universitatii de Vest. Vom merge sa vada toate incaperile de la Primaria Veche, vom merge impreuna si pe strada Oituz si in functie de asta vom face pasii urmatori”, a adaugat Robu.
Ramane de vazut cum se vor finaliza discutiile. In bugetul local pe anul 2015 nu sunt prevazuti bani pentru nicio parcare supraterana sau subterana si nu exista finantare asigurata nici din alte surse. Oficialii municipalitatii sustin insa ca nu banii sunt problema...
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009507 (s)