News Flash:

Remedii naturiste pentru afectiunile renale

15 Mai 2015
1391 Vizualizari | 1 Comentarii
boli renale

Stiai ca prin rinichii tai trece zilnic mai mult sange decat prin creier, ficat sau chiar prin inima? Rinichii mentin echilibrul apei in organism - lucru extrem de important, avand in vedere faptul ca suntem alcatuiti din apa in proportie de peste 60%. Ei filtreaza sangele si elimina substantele reziduale. Controleaza concentratia catorva dintre cele mai importante minerale din corp: sodiu, potasiu, magneziu si fosfor.

Tot rinichii produc o enzima care contribuie la reglarea tensiunii arteriale, secreta un hormon care stimuleaza producerea de celule rosii in sange, precum si o forma de vitamina D necesara pentru sanatatea oaselor.

In traditia taoista, rinichii sunt numiti parintii ficatului, de a carui functionare corecta sunt foarte legati. Activitatea lor o afecteaza direct pe cea a organelor sexuale, numite tot in taoism rinichii inferiori. Problemele la rinichi dau dureri lombare ce pot fi foarte intense. Pentru a le calma pe cale naturala, poti apela la acupunctura. Iata cateva remedii naturiste pentru afectiunile renale:

1. Remedii pentru litiaza
Una dintre cele mai comune afectiuni renale este litiaza, cunoscuta in limbaj popular ca pietre la rinichi, ce pot fi observate de medic la ecografie. Pentru a le preveni, dar si pentru a scapa de ele, este foarte important sa faci sa circule cat mai multe lichide prin rinichi. In primul rand, bea suficienta apa - minimum doi litri pe zi.

Ceaiurile din matase de porumb si coada calului sunt foarte indicate.

Un tratament cu rezultate pe termen mai lung consta in a lua o zi da, una nu, cate trei boabe de tamaie alb-galbui, fara arome, nu mai mari decat un bob de mazare fiecare. Acestea se impacheteaza in miez de paine, pentru a nu afecta dintii, si se inghit cu apa dimineata, pe stomacul gol. In timpul acestui tratament, nu se va consuma carne si nici apa bogata in saruri minerale.

Sucul din frunze proaspete, mere si apa, preparat in blender, ajuta la eliminarea calculilor renali.

O cana cu suc din morcovi cruzi, bauta in fiecare dimineata, te va face sa elimini mai usor pietrele.

2. Remedii pentru insuficienta renala
Un remediu natural este radacina de anghinare, din care se rasnesc 30 de grame si se pun la macerat intr-o jumatate de litru de vin alb, timp de o saptamana.

La fel de eficient este si ceaiul de matase de porumb indulcit cu miere, din care se bea cel mult un litru pe parcursul unei zile.

3. Remediu pentru dezintoxicarea rinichilor
O cana de ceai de cimbru indulcit cu miere pe zi, timp de o saptamana, este un remediu excelent.

Sucul proaspat de mere, baut pe stomacul gol, purifica si tonifica rinichii si ajuta la dizolvarea pietrelor.

4. Remediu pentru pielonefrita
Exista o teorie in medicina neconventionala, care sustine ca bolile se vindeca prin consumul de fructe si legume care au forma organului afectat. Fasolea are exact forma rinichilor. Un tratament foarte eficient in caz de pielonefrita cronica este cura cu fasole, timp de sapte zile. Un pahar de fasole inmuiata se fierbe la foc slab intr-un litru de apa, timp de doua ore. Apoi se strecoara, se zdrobeste si se amesteca din nou cu apa in care a fiert si se consuma ca atare, fara sare sau ulei.


In timpul acestei cure se pot bea ceaiuri diuretice, din matase de porumb, coada calului, muguri de pin etc.

rinichii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006353 (s)