News Flash:

Remedii naturiste cu molid

26 August 2014
1620 Vizualizari | 0 Comentarii

Prin actiunea substantelor din compozitia sa, molidul combate cu succes diareea si usureaza digestia. De asemenea, combate infectiile bacteriene, este antiseptic, tonifiant si antiinflamator. 

Mugurii de molid sunt foarte buni pentru siropuri si ceaiuri. Se colecteaza in lunile martie-aprilie si se folosesc fie uscati, fie in stare proaspata. Siropul se foloseste impotriva racelilor si durerilor de gat, consumat ca atare, cate o lingura de trei ori pe zi, sau ca indulcitor in ceaiuri.

Siropul din muguri de molid  se prepara astfel: se spală 500 g de muguri si se pun la foc mic intr-un vas cu 1,5 litri apă. Dupa ce apa a dat in clocot se mai lasa pe foc 30 de minute, timp in care se amesteca mereu si se completeaza apa evaporată. Dupa racire lichidul se strecoara, dupa care se pune a doua oara la fiert, adaugandu-se zahar (640 g zahar la fiecare 360 g lichid). Se amesteca continuu, la foc mic, pana ce zaharul se topeste. 

Infuzia din muguri de molid se prepara dintr-o lingurita de muguri uscati sau proaspeti la o cana cu apa. Se acopera 10 minute, dupa care se strecoară. Se poate consuma indulcita cu miere poliflora. Are efecte benefice in formele usore sau medii ale astmului bronsic, in viroze si tuse uscata, mai ales la copii.

Bai cu cetina de molid - adaugati in apa de baie cetina proaspata tocata sau maruntita. Aceste bai revigoreaza organismul, ajuta la combaterea asteniei nervoase, favorizeaza expectoratia si amelioreaza reumatismul.

Spalaturi cu infuzie de cetina de molid - puneti in 5 litri de apa clocotita 300 g de amestec de crengute de molid, cimbru, sovarv, flori de musetel si flori de tei. Infuzia fierbinte se adauga in apa din cada sau se foloseste pentru spalaturi anale sau vaginale sau la diferite dermatoze.  

Mierea de molid nu este produsa in mod direct de catre albine, ci de insectele producatoare de asa-zisa mana. Aceasta mana este depusa pe ramuri si pe ace sub forma unor substante compacte dulci, care sunt recoltate ulterior de catre albine. Produsul apicol prezinta proprietati antiseptice si antiinflamatorii, atat pentru aparatul respirator cat si pentru cel urinar. Mierea de conifere stimuleaza de asemenea diureza si este laxativa.

Si rasina de molid are multiple intrebuintari:
- in amestec cu alte leacuri era intrebuintata la prepararea diferitelor alifii, pentru taieturi, bube, buboaie, umflaturi, junghiuri, etc.

- se folosea si pentru ceai, impotriva ranilor interne.

- se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni dermatologice, afectiuni digestive, afectiuni pulmonare, candidoza, constipatie, colon iritabil, diaree, eruptii tegumentare, faringite, gripe, infectii ale pielii, infectii urinare, infectii intestinale, plagi ale intestinelor, rani, reumatism, tuse.


molidul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007269 (s)