News Flash:

Remedii din natura cu mustar pentru mai multe afectiuni

9 Iulie 2018
939 Vizualizari | 0 Comentarii
mustar

Mustarul s-a folosit de secole ca planta medicinala. Apreciat de vechii romani si greci drept un condiment aromat, mai tarziu, semintele de mustar au devenit principalele remedii impotriva digestiei lenese sau a combaterii lipsei poftei de mancare. Iata cateva remedii naturiste cu mustar:

Remediu contra durerilor in gat si a racelilor: Preparati o solutie din 70 ml apa fiarta, o lingura de miere, una de sare, o jumatate de lamaie stoarsa si o lingura cu pudra de mustar. Agitati bine compozitia, apoi faceti gargara cu ea din ora in ora. Remediu pentru picioare grele: De asemenea, puteti scapa de oboseala din picioare folosind cinci, sase linguri bune cu praf de mustar intr-un lighean cu apa aproape fierbinte. Tineti picioarele timp de 30 de minute, iar durerea si oboseala vor disparea ca prin minune. Remediu pentru astm bronsic: Ungeti-va pieptul cu un strat subtire de mustar si acoperiti cu un prosop umezit cu apa calduta. Crizele de astm se vor ameliora astfel.

Remediu anti-colesterol: Luati o lingurita cu boabe de mustar de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Atentie insa! Boabele nu se zdrobesc si nu se foloseste nici apa pentru inghitirea lor. Trebuie sa asteptati sa obtineti suficienta saliva pentru a le putea inghiti. Dupa trei-sase luni rezultatele analizelor trebuie sa fie deja normale. Terapia cu mustar poate fi tinuta, cu rezultate bune, si de persoanele care au gastrita, ulcer sau aciditate la stomac. Remediu pentru intoxicatii alcoolice: In cazul intoxicatiilor sau exceselor de alcool, mustarul are rol vomitiv. Se amesteca semintele de mustar intr-un pahar cu apa si se bea dupa zece minute.

Remediu pentru durerile musculare: Mustarul este un bun analgezic si tocmai de aceea se foloseste cu succes pentru tratarea durerilor musculare. Se aseaza o compresa cu amestecul obtinut pe zona dureroasa, iar actiunea sa este rapida. Remediu pentru inlaturarea febrei la copii: Pentru copii, cateva seminte de mustar adaugate in apa de baie fierbinte, pot avea efect calmat si indeparteaza febra asociata racelilor puternice.


mustar remedii afectiuni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004719 (s)