News Flash:

Remedii de exceptie cu albastrele

10 Martie 2015
2509 Vizualizari | 1 Comentarii

Albastrelele se folosesc in numeroase remedii cum sunt: spalaturile oculare, compresele si cataplasmele Albastrelele au proprietati antiinflamatoare, antiseptice, bacteriostatice, emoliente si calmante.  

In cazul unor probleme ocularepreparatele din albastrele se folosesc pentru spalarea ochilor, comprese pe pleoape si bai cu infuzii sau decocturi din flori de galbenele, albastrele, musetel, nalba mare, soc, tei si coada soricelului.

Tratamentul cu infuzie de flori de albastrele sub forma de comprese este recomandat mai ales pentru ridurile de pe pleoape si pentru ochii obositi si iritati. Datorita efectelor calmante si tonifiante, albastrelele sunt recomandate si in tratamentele muschilor faciali si ridurilor, aplicandu-se pe ten comprese cu infuzie de flori de albastrele (o lingura de flori la doua pahare cu apa). Masca cu albastrele are efecte regenerante asupra pielii, epiderma devenind mai supla si mai catifelata.

Reteta cu albastrele pentru ten
Ingrediente: infuzie de albastrele, crema antirid, lapte, smantana, miere, fiola de vitamina A, ou, laptisor de matca, folie de plastic.

Mod de preparare:

Se amesteca o lingurita de smantana proaspata cu doua lingurite de lapte, o lingura de miere, o fiola de vitamina A, un galbenus de ou si 0,15 grame laptisor de matca, apoi se aplica peste ea o folie de plastic, lasand-o sa actioneze timp de 30 de minute;

Se unge zona ochilor cu un strat gros de crema antirid si se pun pe pleoape comprese caldute cu infuzie de albastrele.

Albastrelele sunt recomandate pentru prevenirea si reducerea iritatiilor si inrosirii pleoapelor. In medicina populara, florile de albastrele se folosesc sub forma de infuzie pentru atenuarea cearcanelor si pungilor de sub ochi.

Baia de aburi cu albastrele
Baia de abur hidrateaza, inmoaie si relaxeaza tenul, facilitand de asemenea scoaterea cosurilor si a punctelor negre. Expunerea se face timp de 10-15 minute deasupra unui lighean cu ceai fierbinte din galbenele, albastrele sau musetel. Se acopera capul cu un prosop. Atentie!  Daca simtiti ca aburii sunt prea fierbinti ridicati capul si reluati procedura cand infuzia s-a mai racit.


albastrelele probleme oculare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005140 (s)