News Flash:

Reincepe eutanasierea maidanezilor la Timisoara. Iubitorii de caini ies in strada

23 Februarie 2016
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
maidanezi1
Autoritatile locale pot reincepe eutanasierea cainilor fara stapan, dupa ce o asociatie a pierdut in instanta procesul pentru anularea legii care permite uciderea maidanezilor. Potrivit reprezentantilor primariei, injectiile letale vor fi aplicate cat de curand la Timisoara, iar legea spune clar: un caine nu poate fi tinut mai mult de 14 zile in adapost, sterilizarile si apoi aruncarea maidanezilor pe strazi nu sunt permise.
Potrivit directorului Danyflor, firma care se ocupa de gestionarea populatiei canine de pe strazile Timisoarei, timisorenii nu s-au inghesuit sa adopte catei din adapost, doar la nivel declarativ.
„Au sunat mai multe asociatii ca vin sa adopte caini. Vom vedea, este prematur, este soc momentan, de maine (n.r. marti) zic eu ca o sa fie ceva concret. Momentan nu avem deciziile, nu s-au facut pentru eutanasiere”, a declarat Ionel Puscas pentru Tion.ro.
In vreme ce timisorenii au stabilit sa protesteze in fata Primariei Timisoara, miercuri seara, primarul Nicolae Robu a facut mai multe precizari pe Facebook, anuntand, totodata, anuntand, totodata, ca a hotarat sa adopte un caine fara stapan.
„Primarul NU A DECIS si nici nu ar putea decide nimic in problema cainilor, totul fiind stabilit prin LEGE! Si legea e simpla, ea spunand sec: NU POT FI CHELTUITI BANI PUBLICI pentru a tine cainii in adaposturi mai mult de 14 zile! Drept urmare, cainii neadoptati timp de 14 zile, sunt eutanasiati! (…) Si a mai facut primarul ceva – de data aceasta nu obligat de lege, ci din proprie initiativa: A HOTARAT SA ADOPTE UN CAINE dintre cei din adapost”, a scris Robu pe pagina lui de Facebook.
Iubitorii de animale s-au revoltat pe retelele de socializare.
„Miercuri, 24 februarie, la ora 20, ne plimbam in fata Primariei Timisoara pentru salvarea cainilor de la moarte!! Dupa cum stiti, primaria a decis sa eutanasieze cainii din adapostul Danyflor! Nu putem lasa decizia in mana unui singur om, care prin dispozitie de primar crede ca are drept de viata si de moarte! Fiind uniti le aratam ca nu suntem putini. Ne vedem miercuri la ora 20”, se arata in descrierea unui eveniment de pe Facebook.
Primarul Nicolae Robu este de parere ca isteria a fost pusa la cale de PSD, un „partid iresponsabil”.

autoritatile locale timisoara ionel puscas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)