News Flash:

Regulamentul Camerei Deputatilor va fi modificat dupa votul in cazul Ponta

11 Iunie 2015
960 Vizualizari | 0 Comentarii
camera deputatilor
Regulamentul Camerei Deputatilor urmeaza sa fie modificat pentru a reglementa ce se intampla in situatia in care Camera respinge o solicitare a procurorului de inceperea urmaririi penale, cum s-a intamplat in cazul premierului Victor Ponta, a anuntat, miercuri, secretarul Camerei, Nicolae Mircovici.
El a precizat ca, la sedinta Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, a fost decis ca, in termen de o saptamana, comisia de regulament sa prezinte propuneri de modificare a regulamentului in acest sens.
"Nu exista in Regulamentul Camerei Deputatilor o prevedere expresa, exista doar prevederea generala. Practic, trebuia sa existe si o precizare in legatura cu ce se intampla in cazul in care cererea procurorului general nu indeplineste conditiile pentru ca deputatii din Comisia juridica sa isi dea avizul, sa existe un raport favorabil si poate sa existe situatia care a fost ieri pentru raport nefavorabil", a afirmat secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.
El a adaugat ca Biroul Permanent a hotarat ca solicitarea de completare, primit[ din partea PSD, sa fie trimis[ la Comisia de regulament pentru o saptamana.
"Este o situatie sensibila care poate genera discutii. Liberalii au zis ca studiaza varianta de a ataca la CCR modul in care s-a supus la vot raportul Comisiei juridice si nu cererea procurorului general si, pentru a se evita pe viitor astfel de situatii, urmeaza ca Regulamentul Camerei Deputatilor sa fie completat cu o astfel de prevedere: ce se intampla in situatia in care una este cererea procurorului, ea nu intruneste numarul de voturi in Comisia juridica si cum anume se procedeaza pe etape pana la capat pentru a nu fi discutii, mai ales atunci cand e vorba de persoane care in mod evident au o explozie in opinia publica si e firesc sa fie asa", a spus Mircovici.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005988 (s)