News Flash:

Regele Spaniei ii retrage titlul de ducesa surorii sale, infanta Cristina

12 Iunie 2015
1142 Vizualizari | 0 Comentarii
infanta cristina
Regele Spaniei, Felipe al VI-lea a decis sa ii retraga titlul de ducesa surorii sale, infanta Cristina, care este acuzata de delicte fiscale intr-un scandal de coruptie care il implica si pe sotul sau, a anuntat joi Palatul Regal.
"Buletinul oficial de stat va publica maine (vineri) un decret regal prin care Majestatea sa Regele va revoca folosirea titlului de Ducesa de Palma de Mallorca de catre Alteta sa regala, infanta Cristina", a declarat palatul intr-un comunicat.
Infanta Cristina, in varsta de 49 de ani, este acuzata de delicte fiscale in legatura cu afacerile sotului sau, Iñaki Urdangarin, in varsta de 47 de ani. Titlul de ducesa i-a fost conferit in 1997 de catre tatal sau, regele Juan Carlos.
Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin este suspectat ca s-a folosit de pozitia sa in cadrul familiei regale pentru a obtine contracte in Insulele Baleare si Valencia, prin intermediul unei societati cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida. Suma este de 6,1 milioane de euro.
La patru ani de la deschiderea anchetei, judecatorul Jose Castro, care s-a ocupat de instrumentarea cazului, a ordonat la 22 decembrie trimiterea in fata justitiei a surorii lui Felipe al VI-lea, o premiera in istoria monarhiei spaniole.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006136 (s)