News Flash:

Rectificarea de buget baga zazanie in PNL si PSD

29 Noiembrie 2018
1180 Vizualizari | 0 Comentarii

Discutii aprinse in sedinta de consiliu local „de indata” organizata miercuri la primarie. Proiectul pentru rectificarea bugetului a fost „trantit” de alesii locali, dupa ce activistul civic Cristi Brancovan a spus ca legea cere sa fie organizata dezbatere publica. Doi alesi PNL au lipsit de la sedinta, asa ca Robu ii ameninta ca ii inlocuieste in CLT. Mai mult, unii angajati ai primariei ar putea ramane fara salarii.

O sedinta care ar fi trebuit sa fie gata in jumatate de ora a tinut o ora si jumatate. Au fost nelamuriri cu privire la primul proiect de pe ordinea de zi, cel privind aprobarea rectificarii bugetului local. Pe scurt, acesta prevede cateva mutari de sume de la anumite structuri la altele si o dispozitie data de primar pentru acordarea unui imprumut de 101 milioane de lei pe o perioada de 20 de ani pentru asigurarea furnizarii energiei termice in sezonul rece.

Unele structuri din subordinea primariei au cerut mai multi bani pentru salarii. De exemplu, Politia Locala a solicitat suplimentarea cheltuielilor de personal cu 2,11 milioane de lei, la fel si Directia Fiscala, cu 1,08 milioane de lei. Se cer suplimentari de fonduri si pentru cheltuielile de personal de la aparatul de specialitate al primarului, cu 1,2 milioane de lei. Se propun si diminuari de la cheltuieli de personal: Teatrul German – 565.000 lei, Medicina Scolara – 3,1 milioane lei, Serviciul Scoli Spitale – 1 milion de lei si altele.

Activistul civic Cristi Brancovan spune ca legea prevede dezbatere publica, ceea ce municipalitatea nu a organizat. Este prima rectificare pentru care se cere dezbatere publica.

Alesul social democrat Daniel Idolu, liderul consilierilor PSD, a avut nelamuriri cu privire la rectificarea propriu-zisa si la mutarile de sume pentru salarii, dar Robu i-a dat asigurari ca nu a crescut niciun salariu in primarie. Functionarii primariei au avut doua parti incluse in rectificare: una se refera la creditul aprobat de consilierii locali si angajat deja de primarie pentru Colterm si alta care vizeaza rectificarea propriu-zisa privind functionarea primariei.

Proiectul a fost picat cu 13 voturi, Executivul avand nevoie de inca unul sa fie aprobat, insa doi alesi liberali au lipsit de la sedinta: Radu Dimeca si Ciprian Mihok. Primarul Nicolae Robu s-a enervat putin dupa vot si i-a amenintat pe consilieri cu inca o sedinta de consiliu „de indata”.

Mai mult, Robu ii ameninta pe cei doi liberali cu excluderea din Consiliul Local Timisoara.

    „Am avut doi consilieri plecati, o sa am o discutie cu ei, daca nu pot sa fie la sedinte, ii vom inlocui, cu tot respectul si toata prietenia. Ii inteleg, sunt oameni activi, sunt oameni care au afaceri, dar nu poti in viata sa fii cu toate”, a spus Robu.

Primaria va organiza pana la urma o dezbatere publica, cel mai probabil luni. Edilul-sef considera ca toata intamplarea de miercuri a fost un joc politicianist.

    „Vom face o dezbatere publica, ea nu este necesara, pentru ca noi nu aprobam acum creditul. Nu se impune, dar facem si asta. Probabil ca ea va avea loc luni, la o anumita ora, dupa care va fi o sedinta «de indata». Rectificarea pentru credit este facuta prin dispozitia primarului, dar legea cere si o validare in CL. Am combinat cele chestiuni, pentru ca ambele se refera la rectificare. Nu cred ca a avut nimeni vreun dubiu legat de modul in care vor fi folositi banii din acest credit. A fost un joc politicianist jalnic. Daca nu s-a inteles din explicatiile mele… Vorbea de majorari de salarii, unde scria de majorari? Scrie de suplimentari de sume la anumite structuri, asta e cu totul altceva. Faci niste previziuni la inceput de ani, nu stii cati pleaca sau cati vin… La dezbatere vin si mai explic o data ce am explicat deja. Ce sa facem? Facem dezbatere pe tema rectificarii”, a explicat Nicolae Robu.

In cazul in care proiectul privind rectificarea bugetara nu va trece nici la urmatoarea sedinta, exista riscul ca unii angajati din primarie sa nu-si primeasca salariile.

    „Daca rectificarea se va vota luni, nu exista riscul ca unii oameni sa nu-si ia salariile. Daca nu, unii s-ar putea sa nu-si ia salariile, pentru ca nu putem face plati in afara prevederilor bugetare”, a conchis Robu.


consiliu local primarie rectificarea bugetului clt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006206 (s)