News Flash:

Record la Teatrul National Timisoara

4 Ianuarie 2016
1363 Vizualizari | 0 Comentarii
teatrul timis
Timisorenii se dau in vant dupa teatru. Asta arata cifrele primei jumatati a stagiunii Teatrului Nationala, conform carora 50.000 de spectatori au trecut pragul celor trei sali de spectacol. Au fost multe premiere, iar promisiunile pentru 2016 sunt cel putin la fel de tentante.

Premierele Teatrului National Timisoara se joaca, de ceva vreme, doar cu casa inchisa. Mai mult, au inceput sa fie „tratate” cu aceeasi moneda si reprezentantiile imediat urmatoare. In plus, exista spectacole mai vechi, la care spectatorii se inghesuie inca si la care biletele trebuie rezervate din timp. Datele statistice sunt categorice: TNTm are azi de zece ori mai multi spectatori decat in urma cu 10 ani! Practic, pana la finalul lui 2015, la jumatatea stagiunii actuale, aproape 50.000 de spectatori au vizionat spectacolele Nationalului in cele trei sali ale sale. Ultimul eveniment – Demo-ul Hamlet, cu Subcarpati – a umplut la refuz Sala Mare, semn ca iubitorii de teatru din Timisoara nu spun „nu” unor experimente.
Pentru 2016, promisiunile sunt interesante si provocatoare. Vor fi premiere ale unor spectacole pe texte ale unor autori faimosi: Ingmar Bergman, Radu Jude, Mircea Cartarescu, Shakespeare, Woody Allen sau Kokan Mladenović. Urmeaza si o noua editie a FEST-FDR, care va scoate iarasi arta in strada, in demersul asumat al Nationalului de a fi cat mai aproape de oameni, incercand sa descifreze realitatea pentru spectatorii sai. Daca va e dor de teatru, pe 8 ianuarie sunteti asteptati la demoHamlet – concert Subcarpati, de la ora 19, in Sala Mare. Ca sa incepeti anul in forta.

timisorenii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006236 (s)