News Flash:

REACTIE HALUCINANTA a ambasadorului Romaniei la Londra: "Nu trebuie sa facem dintr-un reportaj un capat de tara"

10 August 2016
927 Vizualizari | 0 Comentarii
ancheta arme2
Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a declarat pentru MEDIAFAX ca lucrurile trebuie puse in "buna ordine" in ceea ce priveste opinia publica britanica si ca autoritatilor li s-a explicat care este situatia in cazul Sky News, diplomatul subliniind ca ''nu trebuie sa supradramatizam''.
"Misiunea noastra e sa punem lucrurile in buna ordine pentru opinia publica din Marea Britanie. Autoritatilor le-am explicat deja si au inteles", a declarat Mihalache pentru MEDIAFAX.
Ambasadorul a spus ca, in opinia sa, nu trebuie "sa facem dintr-un reportaj un capat de tara".
"Perceptia se construieste din acumulari succesive de date, informatii. Noi trebuie sa avem grija ca asemenea acumulari sa nu fie de tipul acestui reportaj", a subliniat diplomatul.
De asemenea, Mihalache a precizat ca pe masura ce ancheta avanseaza, Ambasada va informa autoritatile britanice, presa britanica si autoritatile de reglementare asupra concluziilor ei.
In ceea ce priveste relatiile bilaterale sau comunitatea de romani din Marea Britanie, nu exista efecte negative, a sustinut ambasadorul.
"Aici nu e vorba de relatii intre autoritatile statului, aici e vorba de o facatura de presa, n-are nicio legatura cu statele si cu relatiile dintre state. (...) Nu trebuie sa supradramatizam un incident pe care il lamurim, il clarificam, aratam ca e o facatura si cu asta gata", a conchis Dan Mihalache.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca in ancheta privind reportajul difuzat de televiziunea britanica se merge pe varianta unui scenariu pus la cale de jurnalistii Sky News, primele cercetari aratand ca acestia le-ar fi spus inclusiv replicile romanilor si le-ar fi cerut sa poarte haine militare, o parte din arme fiind ale intermediarului.

ambasada
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004939 (s)