News Flash:

Reactie dura a lui Traian Basescu la adresa Olandei

1 Aprilie 2016
1675 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat 1
Fostul presedinte, Traian Basescu, a fost invitat intr-o emisiune Tv unde a declarat ca Florin Ghiulbenghian este dirijat de cineva impotriva lui Daniel Morar, iar faptul ca numele sefului PMP este implicat in cateva denunturi este doar un efect lateral al actiunii acestuia. 

Traian Basescu 
a declarat ca daca Florin Ghiulbenghian ar fi facut denunturile la insistentele unui procuror, acel procuror ar trebui dat afara din DNA, pentru faptul ca a compromis institutia. Totodata, fostul presedinte a vorbit si despre numeroasele cereri ale DNA de incuviintare a arestarii preventive pentru mai multi parlamentari, argumentand ca nu exista in Europa vreo tara care sa ceara aceasta masura.

Despre denunturile lui Ghiulbenghian:
- Eu am vazut in jurul a ce se invarteau toate declaratiile domnului Ghiulbenghian, Prima era ca i-am aranjat dosarul lui Crin Antonescu pentru casa cu Daniel Morar, apoi ca tot cu Morar i-as fi aranjat o retrocedare cand era ministrul tineretului si sportului, apoi tot legat de Morar ca nu-stiu-ce aranjament am facut, sa vina sa il sperie pe Negoita cu un dosar de coruptie, asta inainte de a il desemna eu pe prim-ministru pentru a il tine pe Negoita sub cotrol. 
- Ma intreb cine l-a dirijat, pentru ca tinta a fost Morar. Ca am intrat si eu in acest malaxor, asta e altceva, dar e o campanie de discreditare, si e un mare pacat ce se face si cred ca sunt anumite institutii care dausemnale: daca ne mai incurci cu legea Big Brother, nu te incurcam, dar gasim un Ghiulbenghian.
- Tara asta se pregateste sa se faca praf, cu atat mai mult cu cat deciziile CCR sunt corecte. 
- E greu ca CCR sa dea decizii incorecte, pentru ca sunt 9 oameni acolo, dar o majoritate este cand se da o decizie. Ma refer in general. 
- Cred ca a trecut prin curtea PDL la un moment dat, i-am vazut poza, deci in mod categoric a trecut in curtea PDL, nu a fost o prezenta continua, dar clar a trecut (daca il cunoaste pe Florin Ghiulbenghian, n.red) 
- Daca a fost la recomandarea procurorului anchetator, cred ca procurorul nu mai are ce cauta in DNA. A compromis institutia. De fapt, ce sa urmaresti? Un proces de deningrare a unor oameni. Peste mine s-au aruncat atateamizerii incat sunt aproape imun. Mi-am dat seama ca e un joc de deasupra acestui domn Ghiulbenghian, eu l-as trata ca pe un atac mizerabil la CCR. 
- Nu avem institutie care sa ne garanteze stabilitatea Constitutiei. 

Despre masura arestului preventiv: 
- Cu Parlamentul poti sa te certi, sa ai dispute, ca presedinte, ca CSM, se intampla astfel de lucruri, dar eu, un om suspendat de doua ori de Parlament, mai citesc o data> Parlamentul e organul reprezentativ suprem al poporuluiroman. Nu pot sa observ ca s-a trecut la o demolare a acestei institutii. Eu si cand eram in functie eram impotriva arestarilor preventive. 
- Radu Rusanu, multi poate ne-am bucurat ca l-am vazut cu catuse, a fost achitat. Imi repugna modul acesta de a se face justitie. Daca nu a dat in cap, daca nu a fost prins in flagrant, daca nu a incercat sa falsifice date, (...) Trebuie sa intervina o retinere, cand nu ai alt organ suprem de ce accelerezi pe o demonizare, pe o discreditare totala a organismului suprem de conducere a tarii, cand nu exista parlamentari care sa nu poate fianchetati? 
- Sa scoatem minciuna asta pe care o promoveaza si anumite ambasade. Cand e vorba de parlamentari, mai ales cand e vorba despre arestare pentru fapte petrecute cu 4 ani in urma, e clar ca ne aflam in fata unei strategii de distrugere a unei institutii democratice. Un presedinte poate sa o ia razna, dar 500 de parlamentari nu. Suspendarea a fost o batalie politica. In 2012, cand au calcat Constitutia si au blocat CCR le-a sarit in cap o lumeintreaga, in 2007 nu, pentru ca au respectat regulile. Dar a fost tratata de electoral ca o batalie politica. 
- Dar ganditi-va, aproape saptamanal avand una, doua cereri de arestare pentru parlamentari, tot procedeul dureaza o saptamana. Nu exista in Europa civilizata, vreo justitie care sa ceara arestare preventiva. Un parlamentar e arestat cand e judecat. Eu sunt un adept fara rezerve ca nimeni sa nu fie scutit in fata legii cand a incalcat legea. 
- E o practica care distruge credibilitatea unei institutii. Parlamentul nu are, cum are doamna Kovesi, o institutiei care sa apere onoarea.
- Cat timp poti sa il anchetezi fara sa ceri arestare preventiva este corect. E o structura in stat care e un serviciu de informatii, SRI, care are o directie extrem de importanta, Directia pentru apararea Constitutiei, ma intreb ce fac domnii aia. Acea directie oare nu o fi sesizat ca se produce o mutatie periculoasa in care romanii spun aproape nu mai vrem Parlament? Nu suntem departe. Unde credeti ca scot partidele oameni noi pentru alegerile din toamna? Marea majoritate vor fi tot din astia.

Despre discursul lui Sebastian Ghita, potrivit caruia mai multi oameni politici din prima linie ar avea dosare penale 
- Discursul lui Ghita e o mare prostie, dar putem sa o punem pe seama omului care se vedea in fata unui vot pentru arestare. Dar e o mare prostie. De unde stie el ca Zgonea are doua dosare? E un om bine informat, dar nu cred caaceste infomatii sunt adevarate. Ce m-a surprins la Ghita, o grija parinteasca, de Victoras Ponta, despre care spune nu o sa il tradez niciodata, eu cred ca il intreaba despre el, nu despre Ponta. Cand procurorii vor sa stieceva despre Ponta, o sa il intrebe pe el.
- Ghita e un pusti, chiar daca un pusti cu bani. E o singura mare intrebare- cum a putut sa imprumute pe cineva cu 90 de milioane de euro? Eu asta l-as intreba, aia cu permisul ca a circulat acum 15 ani, nu stiu cand.
- Niciodata. Nu. Cum nu am primit nici despre Dragos Dobrescu. Daca nu am primit eu informari despre ANRP (..) (Ati primit de la SRI infomari despre Ghita? , n.red)
- Redactiile sunt alimentate direct de procurori. Ideea e compromiterea totala a celui pe care a pus ochii procurorul, poate pe buna dreptate, dar el vrea compromiterea totala ca sa ii reuseasca arestarea.

Despre criticile la adresa Guvernului:
- Pur si simplu sunt un Guvern de supravietuire. Nu reusesc sa introduca nimic, in schimb, gafe cat curprinde. Doamna Pruna ne spune ca drepturile omului sunt un lux, domnul de la Energie e cel mai mare pericol al Guvernului. Combustibilul de la Cernavoda se importa, doar ca regia e intr-o dificultate financiara, si a facut o oferta mai scumpa. Sa intervina DNA daca sunt fapte de coruptie. Energia, deci toti am facut din independenta energetica un obiectiv major de securitate nationala.
- Nemaiavan extractie ramanem dependenti de import. O sa aflam cat ne costa combustibilul de import, nu se stie cand vom fi nevoiti sa il luam din Rusia. E un risc major, iar ministrul Energiei ar fi trebuit zburat de mult. Adica, nu vii sa ii spui premierului hai sa punem regia asta pe picioare.

Declaratia lui Ciolos despre cartelele prepay
- Aceste legi nu trebuie trecute fara o larga dezbatere publica. Daca discutam de interventia premierului, a cazut in plasa. Nu cred ca a visat noaptea, i-au venit informari. Eu in locul lui spuneam: daca e asa baieti, spuneti-mi la care din atentate s-au folosit cartele din Romania. Si spuneti-mi daca ati informat serviciile partenere. Sigur a fost strecurata acolo ca sa il determine pe premier sa scoata o ordonanta. Observ o reticenta a devoalarii numelui celui care cumpara cartele prepay. Toti abonatii sunt perfect identificabili, de ce m-ar deranja sa fie identificabila si cartela.
- Nu vrem sa fie scoase de procurori inregistrari cand vorbesc cu sotia, cu amanta, cu un amic. Ce i-au facut lui Nichita e un exemplu. Eu voi fi un sustinator al inregistrarii cartelelor prepay, dar legea trebuie sa faca clar procurorului sau cine face interceptarile ca scoaterea in public a unei redari ce nu vizeaza acte de coruptie e puscarie pentru el.

Despre constructia unei moschei in Bucuresti
- Acest subiect a revenit in discutie, e document semnat de Adrian Nastase cand era Erdogan premier. E o minuta in care ne angajam reciproc sa ne dam teren, noi la ei pentru o capela, ei la noi pentru o moschee. Eu am spus biserica sau catedrala care sa se numeasca Constantin Brancoveanu.  Intre timp, am inteles ca BOR ar vrea un hotel pentru pelerini. 
- Niciodata nu o sa accepte o biserica care sa se numeasca Brancoveanu in Istanbul. Cu mine nu au existat decat discutii, nu documente. Nastase a fost cel care a semnat document, iar urmatorul care a semnat documentul a fost Victor Ponta, iar presedintele doar a fost informat. Uimitor a fost ca domnul presedinte a acceptat in conferinta de presa sa se spuna: noi construim capela, iar voi moschee. Pe loc ii spuneam lui Erdogan ca noi facem biserica sau catedrala.

Despre scandalul care il priveste pe Gelu Diaconu, fostul sef al Fisc:
- Se practica. Cei pe care ii vedeti acum dandu-ne lectii. La mine ca presedinte nu, ca ministru da. Olanda face un joc foarte urat cu Romania. Priveste la Portul Constanta ca la un mar pe care l-ar vrea in curtea ei. Ne proptim pentru ca nu raspundem pozitiv privind managementul Portului Constanta.

florin ghiulbenghian procuror arestarii preventive crin antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005359 (s)