News Flash:

Reactia socanta a primarului Robu dupa catastrofa din clubul Colectiv

4 Noiembrie 2015
1617 Vizualizari | 1 Comentarii
Nicolae Robu1
Primarul Timisoarei Nicolae Robu a postat o facebook un text referitor la incidental de la Bucuresti, unde in clubul Colectiv zeci de tineri au ars de vii.
“CAPITALISM? DA!!! FARA SOVAIALA!!! DAR... UNUL CIVILIZAT, NU UNUL SALBATIC CA CEL PE CARE-L AVEM!!! Se implinesc, in curand, 26 de ani de cand am scapat de comunism. Cand am pus umarul la asta sau doar ne-am bucurat ca s-a produs, fiecare dupa caz, visam la o societate asa cum auzisem -doar foarte putini si vazand- sau cum ne inchipuiam, pur si simplu, ca e in Germania, in Franta, in Austria sau mai departe, in SUA, Canada etc. Visam la libertate totala -in cazul meu: inainte de orice!-, la prevalenta in tot si-n toate a criteriilor de merit, la omniprezenta generatoarei progresului, competitia si, asociat, la egalitatea de sansa si de tratament ca valoare fundamentala, la prosperitate, ca o consecinta fireasca a meritelor dovedite, la buna randuiala, instituita prin domnia legii, la securitate personala si a bunurilor si la cate si mai cate. Intr-un cuvant, visam la capitalism si nu foloseam epitete. Pas cu pas, insa, am vazut ca prea putine dintre lucrurile enumerate se regasesc in societatea noastra, scrie ziuadevest.ro.
1. Libertate? Da, avem, ea e cel mai mare castig si avem a o pune in valoare nu numai bucurandu-ne de ea in sine, ci si constientizand si materializand faptul ca unde exista libertate, sunt deschise mai apoi sansele spre orice altceva.
2. Prevalenta in tot si-n toate a criteriilor de merit? Sa fim seriosi!
3. Omniprezenta generatoarei progresului, competitia? Da, competitia e omniprezenta, dar de cele mai multe ori, e vorba de competitie in nerusinare, in lipsa de scrupule, in smecherie, in hotie!
4. Egalitatea de sansa si de tratament? Unde?! De unde?!
5. Prosperitatea ca o consecinta fireasca a meritelor dovedite? Ei, mai rar cu prosperitatea si si mai rar cu prosperitatea ca o consecinta a meritelor; mai degraba consecinta a nerusinarii, lipsei de scrupule, smecheriei, hotiei!!!
6. Buna randuiala, instituita prin domnia legii? Unde???
7. Securitate personala si a bunurilor? Pai am vazut cu ocazia tragediei cumplite din Bucuresti, despre ce securitate putem vorbi! Cum sa ai securitate intr-o societate in care legea nu e lege -caci de aici pleaca toate!-, intr-o societate in care nesimtitii, tupeistii, oamenii lipsiti de scrupule, sarlatanii, hotii, zburda?! Au murit arsi 32 de oameni, e de asteptat, din pacate, sa mai moara si altii, o multime vor ramane traumatizati pe viata, fizic si/sau psihic, familiile si apropiatii lor vor ramane vesnic in durere, oricata compasiune si solidaritate le-am arata noi -si, slava Domnului, macar la acest capitol am stat bine- si toate astea pentru ce? Pentru ca niste nemernici sa se imbogateasca sau sa-si sporeasca bogatia, respectiv sa poata poza in mari oameni de afaceri?! Dar, dincolo de ei: ce constiinta au avut cei ce au proiectat un local ca acel club?! Dar expertii verificatori?! Dar cei ce au dat avizele cerute de lege -ISU etc.-?! Dar cei ce iau salarii din bani publici pentru a face controale sub functionare?!”, scrie Robu pe facebook.
Primarul Timisoarei indeamna la… iesirea din pasivitate.
“Acesti tineri, acesti semeni, indiferent de varsta, si-au pierdut, nevinovati, viata, asta face deja parte din tragicul bilant si nimeni nu le-o poate da inapoi, oricate gesturi –admirabile- de omenie am face. Pe langa astfel de gesturi, avem, la acest ceas trist, obligatia sa fim fermi, sa facem ca astfel de nenorociri sa nu mai fie cu putinta! Din pacate, inca o data a fost nevoie sa se piarda vieti omenesti pentru ca noi sa vedem cat de grave sunt lucrurile in jurul nostru! Daca am vazut, haideti, atunci, sa iesim din pasivitate si fiecare la locul nostru sa ne-aducem aportul la construirea unui mai bine decat ce am ajuns sa avem! Dumnezeu sa-i odihneasca-n pace pe cei trecuti dintre noi, sa-i ajute sa se insanatoseasca pe cei raniti si sa le dea putere celor apropiati sa treaca peste cumplita durere!”, scrie Robu pe reteaua de socializare.

clubul colectiv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006241 (s)