News Flash:

Reactia presedintelui Romaniei dupa atacurile SUA in Siria

15 Aprilie 2018
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

Canada si Australia au anuntat sambata, ca sustin atacurile lansate de SUA, Marea Britanie si Franta asupra unor obiective din Siria ca urmare a atacului chimic din orasul Duma atribuit regimului condus de Bashar al-Assad, relateaza The Guardian.
”Canada sustine decizia Statelor Unite, Marii Britanii si Frantei de a actiona impotriva abilitatii regimului Bashar al-Assad de a lansa atacuri chimice impotriva propriului popor. Vom continua sa lucram cu partenerii nostri internationali pentru a investiga atacul chimic din Siria. Cei responsabili trebuie adusi in fata justitiei”, a declarat Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei.

Marise Payne, ministrul australian al Apararii, a transmis ca si tara sa sustine actiunea militara a aliatilor impotriva regimului de la Damsc.

”Australia sustine aceste atacuri, care demonstreaza ca a fost dat un raspuns proportional. A fost transmis un mesaj clar catre Bashar al-Assad si catre sustinatorii sai, Rusia si Iran, ca utilizarea armelor chimice nu va fi tolerata”, a precizat ministrul australian al Apararii.
Iohannis, despre atacul SUA in Siria: Suntem solidari cu actiunile partenerilor nostri strategici

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca Romania este solidara cu actiunile aliantei SUA, Marea Britanie si Franta, care a lansat, sambata dimineata, un atac cu rachete de croaziera in Siria. Seful statului reitereaza condamnararea atacului cu arme chimice al ui Bashar-al-Assad asupra populatiei

"Romania reitereaza condamnarea folosirii armelor chimice in Siria, lucru care este dincolo de orice justificare. Suntem solidari cu actiunile partenerilor nostri strategici", scrie Iohannis, intr-un mesaj pe Twitter.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, sprijina actiunile militare

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, afirma ca sprijina actiunile militare efectuate de Statele Unite, Mare Britanie si Franta impotriva unor tinte asociate capabilitatilor de arme chimice ale regimului din Siria, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul organizatiei de securitate.

Prima reactie oficiala a lui Vladimir Putin

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis, sambata, un comunicat in care a precizat ca atacurile coordonate de SUA impotriva Siriei reprezinta acte de agresiune si a adaugat ca Rusia va cere reunirea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, relateaza site-ul cotidianului The Guardian.

Putin a afirmat ca va Rusia va cere reunirea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre ”actiunile agresive ale Statelor Unite si ale aliatilor sai”.

”Rusia condamna in cel mai serios mod atacul din Siria, unde personalul rus ajuta guvernul legitim in lupta sa impotriva terorismului”, a precizat liderul de la Kremlin.

De asemenea, Putin a afirmat ca escaladarea conflictului din Siria va produce efecte devastatoare asupra intregului sistem al relatiilor internationale.

Presedintele rus a atras atentia ca bombardamentele efectuate de SUA, Marea Britanie si Franta asupra unor obiective militare din Siria ”vor inrautati catastrofa umanitara” din aceasta tara.

”Atacul va aduce suferinta populatiei pasnice, mai ales in contextul in care teroristii au chinuit poporul sirian timp te sapte ani si va genera un nou val de refugiati. In plus, atacul va avea un efect distrugator asupra intregului sistem al relatiilor internationale”, a subliniat presedintele Rusiei.

Putin a adaugat ca inca nu au fost prezentate dovezi ca regimul condus de Bashar al-Assad a efectuat atacul chimic de saptamana trecuta din orasul Duma, care a servit drept ”pretext” pentru atacul aliatilor.

”Expertii militari rusi nu au identificat niciun semn al folosirii clorinei sau a altor substante chimice. Niciun rezident nu a confirmat ca a avut loc un astfel de atac”, a mai spus Putin.

Iranul avertizeaza ca vor exista consecinte regionale dupa bombardamentele asupra Siriei. Iranul a avertizat sambata ca atacurile lansate de SUA, Marea Britanie si Franta impotriva Siriei vor genera ”consecinte regionale”, relateaza site-ul cotidianului The Guardian.

Recep Tayyip Erdogan saluta atacul coordonat de SUA impotriva Siriei

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a salutat, sambata, atacul efectuat de SUA, Marea Britanie si Franta impotriva regimului condus de Bashar al-Assad ca urmare a atacului chimic din orasul Duma, relateaza site-ul agentiei Anadolu.

”Credem ca operatiunea militara a fost adecvata”, a declarat Erdogan in cadrul unui discurs sustinut in fata membrilor partidului AKP din Istanbul.

Oficial israelian: Atacurile asupra Siriei reprezinta un semnal important dat axei raului

Bombardamentele efectuate de SUA, Marea Britanie si Franta impotriva Siriei reprezinta ”un semnal important” dat Iranului, Siriei si gruparii Hezbollah, a declarat sambata un reprezentant al Guvernului israelian, relateaza site-ul cotidianului The Guardian.

”Utilizarea armelor chimice a depasit linia rosie. Acest comportament nu poate fi tolerat de umanitate”, a declarat Yoav Gallant, membru al cabinetului premierului Benjamin Netanyahu.

”Atacurile americanilor reprezinta un semnal important dat axei raului formata din Iran, Siria si Hezbollah”, a adaugat oficialul israelian.

O alianta formata din SUA, Marea Britanie si Franta a lansat, sambata dimineata (ora 4.00 in Romania), un atac cu rachete de croaziera in Siria, cu scopul declarat de a sanctiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orasului Damasc. Anuntul bombardamentului a venit de la presedintele SUA, Donald Trump, intr-o declaratie de la Casa Alba, in care preciza ca a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor tinte asociate capabilitatilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad. Presedintele american avertizase inca de miercuri ca Statele Unite vor ataca Siria in urma unui atac chimic atribuit Administratiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere in Siria, precum si Rusia au negat insa orice implicare acuzand ca este o inscenare, un pretext pentru o operatiune militara.


romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005090 (s)