News Flash:

Razvan si Delia Nedelcu, patronii firmei Ingerii Galbeni, condamnati pentru santaj in scandalul parcarilor din Timisoara

27 Noiembrie 2018
2476 Vizualizari | 0 Comentarii

Sentinta in prima instanta in dosarul de santaj in care au fost judecati sotii Nedelcu, patronii firmei de tractari Ingerii Galbeni din Timisoara. Razvan Sorin Nedelcu, condamnat deja in alte doua dosare, a primit o pedeapsa totala de 17 ani si doua luni de inchisoare cu executare, iar sotia lui a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Razvan si Delia Nedelcu au fost condamnati pentru participatie improprie la santaj in forma calificata, alaturi de persoanele juridice SC Ora Opt SRL, SC Ingerii Galbeni Asigurari SRL si SC Banat Tractari SRL.

In cazul lui Razvan Sorin Nedelcu, administratorul SC Ora Opt SRL, SC Ingerii Galbeni Asigurari SRL si SC Banat Tractari SRL, instanta a decis sa il condamne la 6 ani de inchisoare pentru participatie improprie la santaj in forma calificata, dar si la 1 an de inchisoare pentru loviri sau alte violente.

Cum Nedelcu este deja incarcerat dupa ce a fost condamnat la un total de 12 ani de inchisoare in alte doua dosare, instanta a decis descontopirea pedepselor si aplicarea unei pedepse totale de 17 ani si doua luni de inchisoare cu executare.

Delia Florica Nedelcu a primit in schimb 3 ani de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de patru ani, iar magistratii timisoreni o obliga sa presteze 120 de zile de munca in folosul comunitatii in cadrul Primariei Municipiului Timisoara sau al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Timis.

Inculpatii, printre care se afla si cele trei societati comerciale, vor trebui sa plateasca, in solidar sau in parte, un total de 221.036 RON reprezentand amenzi, daune materiale, returnare de taxe de ridicare si daune morale partilor vatamate. Mai mult, fiecare dintre inculpati va trebui sa achite cate 10.000 RON cheltuieli de judecata avansate catre stat. La final, judecatorii timisoreni au decis sa o oblige pe Delia Florica Nedelcu si societatile comerciale sa publice hotararea de condamnare in presa scrisa tiparita si online locala de patru ori timp de doua luni. Sentinta nu este insa definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Razvan si Delia Nedelcu au fost judecati dupa ce, prin societatile comerciale administrate, ar fi blocat autoturisme in mai multe parcari de pe raza municipiului Timisoara. Celor carora masinile le erau blocate in parcari au fost nevoiti sa plateasca taxe de deblocare si, in unele cazuri, de tractare si depozitare a masinilor blocate.

    „Concret, infractiunile de santaj comise de catre angajatii inculpatelor persoane juridice SC Ingerii Galbeni Asigurari SRL si SC Banat Tractari SRL, in numele acestora, ca urmare a participatiei improprii a inculpatilor Nedelcu Razvan Sorin si Nedelcu Delia Florica, in apararea unui drept iluzoriu de proprietate asupra locurilor de parcare inchiriate pe str. Miresei nr.1 din Timisoara si neinregistrate ca punct de lucru al societatilor, au fost savarsite prin blocarea fara temei legal a rotilor autovehiculelor persoanelor vatamate, urmata de invocarea incalcarii de catre acestea, in mod intentionat, a proprietatii private a inculpatelor persoane juridice, si astfel, ca urmare a pierderii folosintei autoturismului de catre persoanele vatamate, acestora le-a fost conditionata redobandirea posesiei asupra vehiculului de plata unor sume de bani”, sustineau procurorii timisoreni la momentul trimiterii in judecata.

Razvan Nedelcu a mai fost cercetat si condamnat cu executare pentru loviri sau alte violente dupa ce ar fi lovit cu masina mai multe persoane adunate intr-o parcare pentru a protesta impotriva metodelor neortodoxe folosite pentru blocarea masinilor timisorenilor.

A fost insa numai inceputul sentintelor cu executare date pe numele lui. El a mai fost cercetat si condamnat pentru o infractiune de viol si doua de corupere sexuala dupa ce, impreuna cu amanta lui minora la vremea comiterii faptelor, a abuzat sexual trei fete cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani.

sursa:tion.ro


sentinta santaj in nedelcu ingerii galbeni timisoara razvan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007498 (s)