News Flash:

Raspunsul Primariei Timisoara la protestul pietonilor pentru zebra de la iesirea din Ghiroda

13 Noiembrie 2018
1191 Vizualizari | 0 Comentarii

Specialistii de la Directia Edilitara din Primaria Timisoara ridica din umeri si spun ca nu au ce face in cazul trecerii de pietoni periculoase de la iesirea din Ghiroda. Zebra pe care mai multi oameni si-au pierdut viata in ultimii ani i-a scos pe oameni din case, duminica seara, la un protest spontan.

Va reamintim, zeci de persoane au protestat duminica, la lasarea serii, la iesirea din Ghiroda, pentru o trecere de pietoni decenta pe Calea Lugojului. Acolo se afla cea mai tranzitata trecere de pietoni din zona. Desi sunt semafoare, soferii circula haotic, iar in ultimii ani au avut loc mai multe accidente, unele chiar mortale. Ultimul a avut loc cu doar cateva zile in urma, cand un barbat a murit dupa ce a fost lovit de masina.

Cei care locuiesc in zona spun ca isi risca zilnic viata, ca trecerea de pietoni nu este luminata cum trebuie, dar si ca de multe ori semafoarele nu functioneaza. Potrivit acestora, in ultimii ani au avut loc patru sau cinci accidente mortale in zona respectiva, dar si nenumarate accidentele soldate cu raniti grav.

Ei spun ca de vina sunt atat soferii, care se grabesc cand ies din Timisoara si nu respecta limita de viteza (de 70 km/ h) din zona, dar si Primaria Timisoara – proprietarul drumului – care nu a semnalizat mai bine trecerea. Duminica seara au iesit din case si au facut ture pe trecere, pentru a atrage atentia primariei asupra problemei. Au cerut ca intreaga zona sa fie iluminata, ca zebra sa fie presemnalizata preventiv, inclusiv prin montarea unor calmatoare de trafic, sa fie amplasate camere de supraveghere functionare. Mai mult, au cerut si ajutorul politiei, oamenii legii fiind invitati sa inteteasca controalele de preventie si sa monitorizeze traficul la fata locului.

Ce spun reprezentantii Primariei Timisoara despre problema trecerii de pietoni periculoase? Ridica din umeri. Oficialii PMT sustin ca ultimul accident petrecut acolo nu a fost pe zebra si ca semaforul a fost trecut pe intermitent doar cat s-a lucrat la sosea.

„Semaforul a fost pe intermitent pe timpul derularii unor lucrari, dar a revenit la normal. Nu se pot amplasa limitatoare de viteza in locuri in care exista semaforizare”, ne-au transmis reprezentantii Directiei Edilitare.

Mai mult decat atat, nu exista planuri pentru a imbunatati situatia pentru timisorenii care locuiesc in zona.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005854 (s)