News Flash:

Ranitii din elicopterul prabusit la Sibiu au ajuns la spital. Unul dintre ei are arsuri grave

21 Noiembrie 2014
1521 Vizualizari | 0 Comentarii
Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prabusit, vineri dimineata, la limita dintre judetele Sibiu si Mures, la bordul elicopterului aflandu-se zece persoane. Opt militari au murit si doi au fost raniti in accident. Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat ca anuntul la 112 a fost facut de unul dintre militarii aflati la bord. El a mai precizat ca in zona accidentului vizibilitatea este redusa.

UPDATE 14:39 - Ranitul in accidentul aviatic dus la Targu Mures va fi transferat la Spitalul de Arsi din Capitala
Barbatul ranit in accidentul aviatic din Sibiu care a fost dus cu elicopterul SMURD la UPU din Targu Mures va fi transferat la Spitalul de Arsi din Bucuresti, intrucat are arsurile de gradele II si III pe 40% din suprafata corpului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit medicului-sef de garda de la UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, Turucz Emilia, computerul tomograf a aratat ca ranitul nu are leziuni interne.
Militarul are insa leziuni si fracturi maxilo-faciale, care nu ii pun viata in pericol, a spus Turucz, care a aratat ca, pe de alta parte, arsurile suferite de acesta impun transferul la Spitalul de Arsi din Bucuresti.
Ea a afirmat ca barbatul are arsuri de gradele II si III pe 40% din suprafata corpului, majoritatea pe partea superioara.
"Incepem sa organizam transferul la Bucuresti, ideea e sa ajunga cat mai repede, e bine ca nu are leziuni interne pentru ca ar agrava situatia", a declarat Turucz.
In ceea ce il priveste cel de-al doilea ranit, medicul a spus ca el este in continuare asteptat sa ajunga cu ambulanta la UPU Targu Mures.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, Mariana Negoita, a spus ca acesta ar urma sa ajunga ”din moment in moment” la spital.
”Din primele informatii, stim ca era constient, are traumatisme cranio-cerebrale, fracturi la picioare si arsuri la maini”, a precizat Negoita.
Una dintre persoanele ajunse printre primele la locului accidentului spune ca cei doi militari care au supravietuit prabusirii elicopterului erau in afara aparatului de zbor, reusind sa iasa singuri. El a spus ca unul dintre ei era constient, in picioare si acoperit cu o patura, iar celalalt era intins pe jos, intr-o stare mai grava.
”Cand am ajuns elicopterul era in flacari”, a precizat surse citata.
La ora transmiterii acestei stiri, la locului prabusirii elicopterului ajunsesera ministrii Gabriel Oprea si Mircea Dusa.
UPDATE 14:02 - Unul dintre ranitii in accidentul aviatic a ajuns la UPU Targu Mures, fiind sedat si intubat
Unul dintre ranitii in accidentul aviatic din judetul Sibiu, un barbat de 35-40 de ani, a ajuns, vineri dupa-amiaza, la UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, el fiind adus cu elicopterul SMURD si fiind intubat si sedat intrucat are arsuri pe o suprafata mare a corpului.
Medicul-sef de garda de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, Turucz Emilia, a declarat ca pacientul care a fost adus cu elicopterul SMURD are 35-40 de ani, este stabil hemodinamic, a fost intubat si sedat intrucat are o suprafata destul de extinsa arsa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"E stabil hemodinamic, a fost intubat, sedat. Are o suprafata destul de extinsa arsa si a fost sedat ca sa nu simta durerea. La locul accidentului era constient initial", a declarat Turucz.
Ea a precizat ca ranitul va fi dus la computerul tomograf pentru stabilirea diagnosticului.
Celalalt ranit urmeaza sa ajunga tot la UPU, dar cu o ambulanta.
UPDATE - MApN confirma ca opt militari au murit si doi au fost raniti in urma prabusirii elicopterului
Mnisterul Apararii Nationale confirma, printr-un comunicat de presa, ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, din judetul Sibiu.
Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii si se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.
Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene, se arata in comunicatul MApN.
Biroul de Presa al MApN mai precizeaza ca va da detalii despre cei aflati in aeronava, dupa ce vor fi informate familiile acestora.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005201 (s)