News Flash:

Raed Arafat nu se simte vinovat pentru tragedia din Colectiv: "Nu demisionez. Daca superiorii considera ca am gresit, ma pot demite!"

26 Noiembrie 2015
1514 Vizualizari | 0 Comentarii
raed arafat3
Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca nu are de ce sa demisioneze, pentru ca nu considera ca a gresit, iar o astfel de decizie acum ar insemna ca fuge de raspundere, precizand ca daca sefii lui considera ca a gresit, il pot demite.

Raed Arafat a precizat ca el este in aparatul public, si nu implicat politic, de aceea, daca superiorii sai considera ca a gresit, il pot demite.
"Chiar daca functia de secretar de stat este una politica, eu fac parte din tehnic. In cazul meu, sunt doua situatii: daca sefii considera ca am gresit, ma pot demite sau daca eu consider ca am gresit, imi pot cere demisia. Nu consider ca am gresit", a spus Raed Arafat.
Secretarul de stat a tinut sa precizeze ca, in acest context, daca si-ar da demisia, ar insemna ca fuge de raspundere.
"A-mi da demisia, mai ales ca nu consider ca am gresit, ar insemna ca fug de raspundere, or eu nu fug de raspundere. Asteptam finalizarea anchetelor", a mai declarat secretarul de stat Raed Arafat, pentru MEDIAFAX.
Cum se simte ca a fost mintit de ISU
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, intr-o conferinta, fiind intrebat cum se simte ca a fost mintit de ISU Bucuresti, care i-ar fi transmis ca nu i s-a cerut punct de vedere privind activitatile din Colectiv, ca se simte foarte rau, ca nu a primit informatii corecte si complete.
Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a fost prezent miercuri la o conferinta de presa la Ministerul Sanatatii, pe tema incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv.
Arafat a fost intrebat de jurnalisti cum s-a simtit ca a fost mintit de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, in conditiile in care secretarul de stat declarase, in 31 octombrie, ca nu exista documente la inspectorat prin care sa ii fie solicitat un punct de vedere privind activitatile desfasurate in cladirea fabricii Pionierul in care se afla si clubul Colectiv. Informatia s-a dovedit a fi falsa, intrucat a existat o adresa trimisa, pe 23 septembrie 2015, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) din partea organizatorului de evenimente Emagic, care anunta desfasurarea, in Pionierul, a unui festival de muzica la care erau asteptati 2.000 de oameni.
"Foarte rau, pentru ca n-am primit informatii corecte, n-am primit informatii complete. Foarte rau", a raspuns Arafat, adaugand ca s-au luat masuri.
Miercuri dimineata, conducerea ISU Bucuresti - inspectorul sef colonel Mihai Mirel Guta, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu si adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - a fost suspendata.
Raed Arafat a precizat ca, dupa incendiu, a solicitat sa se caute in arhiva ISU Bucuresti daca exista vreo evidenta privind activitatile desfasurate in clubul Colecitv si ca i s-a comunicat ca nu.
"Cand anumiti oameni cu care lucrezi iti spun: «Noi nu avem» si iti raporteaza «Noi nu avem», si eu cand declar in baza informatiilor pe care le am de la ISU Bucuresti ca asta este situatia de acum ... S-a solicitat o verificare pe toata documentatia, inclusiv pe arhiva, si mi s-a spus ca nu, dupa care a aparut hartia asta, si normal ca prin hartia asta am primit dovada ca da, ca se stia", a mai spus secretarul de stat.
Raed Arafat a mai spus, in conferinta, ca isi cere scuze ca a dat informatii care nu au fost complete.
Ciolos: Sefii ISU Bucuresti sa fie demisi. Vreau sa ma asigur ca nu se mai pot intoarce in sistem
Premierul Dacian Ciolos a declarat miercuri, in sedinta de guvern, ca vrea sa se asigure ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem.
Primul ministru a mai spus ca, in perioada imediat urmatoare, asteapta de la secretarul de stat Raed Arafat un plan de reforma si de restructurare a ISU, in conditiile in care a aflat abia marti seara ca ISU Bucuresti fusese informat de problemele din Colectiv si nu a verificat.
"O sa va rog sa-i transmiteti domnului Arafat ca astept de la dansul, in perioada imediat urmatoare, un plan de reforma si de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde inteleg ca sunt sincope, pentru ca ceea ce am aflat astazi si domnul Arafat mi-a spus ca si dansul a aflat abia ieri seara, faptul ca cei de la ISU Bucuresti pe partea de prevenire fusesera deja informati de problemele de la Clubul Colectiv si, in loc sa mearga sa faca verificari acolo si sa ia masurile necesare, au mai adaugat o hartie la birocratia noastra obisnuita, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunandu-le ce sa faca fara sa verifice concret pe teren", a afirmat Ciolos.
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a aratat miercuri, intr-un comunicat de presa, ca a primit, in 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in fabrica Pionierul, la etajul 1 si in clubul Colectiv, pentru zilele de 25 si 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie. In urma sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, care a dispus, in regim de urgenta, efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. Mediafax.ro

raed arafat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007203 (s)