News Flash:

Raed Arafat: Ceea ce s-a intamplat vineri seara este un DEZASTRU, o CATASTROFA

1 Noiembrie 2015
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
raed arafat
Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat sambata ca ceea ce s-a intamplat la Clubul Colectiv reprezinta o "un dezastru, o catastrofa".

"Eram acasa in apartament in afara Bucurestiului si cand am aflat l-am informat pe domnul vicepremier Oprea, am urcat in masina si am plecat.

Ceea ce s-a intamplat aseara este un incident pe care noi l-am caracterizat ca pe un dezastru, o catastrofa pe termen scurt cu un impact foarte mare si devastator pentru ca acolo simti limita sistemului chiar daca am reusit sa venim cu un numar impresionant de echipaje,de masini, dupa care simti sistemul cum reactioneaza la nivelul spitalelor unde din nou am avut un sprijin extraordinar al colegilor care au venit singuri de acasa, care au venit fara sa fie chemati.

Spitalul Militar care din dispozitia ministrului ne-a pus locuri la dispozitie laterapie intensiva si la chirurgie plastica Spitalul SRI. Toti au reactionat extraordinar, dar in acest situatii ramai cu ideea ca un lucru care putea sa fie prevenit s-a intamplat si ca acest lucru nu vrei sa-l mai vezi si altadata", a spus secretarul de stat.

Potrivit lui Arafat, Bucurestiul este un oras foarte viu, un oras mare, cu riscuri, in care astfel de situatii pot sa apara "intotdeauna".

"Noi am luat in considerare acest lucru si dovada este ca in luna iulie a iesit o lege noua care inaspreste foarte mult masurile impotriva acestor operatori care atunci cand ii spui 'opreste-te' si il amendezi, el plateste amenda, asa era pana acum, platea amenda, dar continua. Acum continuarea va insemna infractiune cu risc de a intra in puscarie daca continua in cazul in care pompierii ii spun: 'Stop aici!'. Mai este nevoie de un alt normativ secundar", a sustinut Arafat.

El a precizat ca vor fi facute controale fara "exagerari si fara abuzuri".

"O sa inceapa actiuni de control fara exagerari, nu se vor face abuzuri. In alte tari, cand intra pompierii sa controleze un club, o discoteca noaptea si gasesc acolo doua persoane peste numarul la care este autorizata discoteca sau ce este. Daca este autorizat la 400 de oameni si ei gasesc 405 sau 410, riscul este inchiderea imediata. Amenzile ating si 50.000 lei", a mai spus Raed Arafat care a tinut sa precizeze ca modificarea legislatiei in domeniu a fost intreprinsa inainte sa apara tragedia.

Secretarul de stat a marturisit ca a avut un soc imens cand i-a vazut pe cei declarati morti.

"Cand am ajuns erau in locul respectiv 15 si colegii de la SMURD de la Ambulantalucrau pe inca cateva persoane pe care incercau sa le resusciteze", a afirmat Arafat.

vicepremier oprea dezastru catastrofa spitalul militar exagerari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005668 (s)