News Flash:

Pune asta in vasul de WC si nu va mai mirosi niciodata urat

18 Februarie 2018
1652 Vizualizari | 0 Comentarii
tablete

Pentru a mentine toaleta mereu proaspata, trebuie sa aveti si o curatenie speciala. Asa ca astazi va vom da o idee simpla de a face tablete aromatice de toaleta, pentru a va ajuta la problemele legate de curatenia toaletei. Aceste tablete de WC preparate acasa, au un miros frumos si nu polueaza atat de usor.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru a face tablete de WC:
bicarbonat de sodiu (un abraziv usor, care neutralizeaza acizii si parfumeaza)
acid citric (ajuta la dizolvarea petelor de apa si are un excelent efect de curatare prin interactiunea cu soda si uleiuri)
uleiuri esentiale (lavanda, lamaie sau menta – ajuta la eliminarea microbilor si bacteriilor, lasand in urma un parfum proaspat, curat)

Aici sunt proportiile exacte ale produselor din care pregatiti tablete pentru toaleta:
– 1 si un sfert cana de bicarbonat de sodiu
½ ceasca de acid citric
1 lingurita apa
1 sticla cu pulverizator mic
30 de picaturi de ulei esential de lavanda
30 de picaturi de ulei esential de menta
30 de picaturi de ulei esential de lamaie


Mod de preparare si utilizare:

Se amesteca bicarbonat de sodiu si acid citric impreuna, intr-un castron mic.
Urmatorul pas este sa adaugati apa si uleiuri esentiale in amestec. Pentru a reduce efectul de scurgere, utilizati o sticla cu pulverizator mic, care produce un jet fin.
Se amesteca usor amestecul uscat, adaugand toate uleiurile. Testati textura. Daca nu se dilueaza foarte bine, se pune ceva mai multa apa intr-o sticla cu pulverizator, fiind usor umeda.

Cum faci acasa tablete pentru WC

Apoi amestecul se toarna intr-o forma de silicon pentru gheata (cum e la frigider). Se lasa timp de mai multe ore la uscat, apoi se indeparteaza cu grija afara din matrita.
Sunt acum gata de utilizare! Pentru a obtine aroma si igiena in baie, puneti o pilula in vasul de toaleta si lasati sa se dizolve, iar in aceasta perioada nu-l folositi.

In plus fata de rapiditatea reimprospatarii toaletei, aceste tablete sunt potrivite pentru persoanele alergice deoarece ele contin tocmai uleiurile esentiale de lamaie, lavanda si menta.
Daca ati avut o zi extrem de grea, din cauza alergiilor, executati una dintre aceste „bombe” intr-un castron de apa fierbinte.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006153 (s)