News Flash:

Punctul de trecere a frontierei de pe autostrada A1 spre Ungaria, gata de lucru

11 Iulie 2015
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
a1
De sâmbătă, din România se va putea trece pe autostradă spre vestul Europei, după ce va fi inaugurat noul punct de trecere al frontierei de la Nădlac, spre Ungaria, pe autostrada A1. Acesta a devenit circulabil odată cu finalizarea lucrărilor la lotul doi al autostrăzii Nădlac – Arad şi a celor din punctul de trecere a frontierei. Vedeţi imagini cu trecerea de frontieră.

Lotul 2 din Autostrada A1 Nadlac – Arad are o lungime de 16 kilometri, însă şase kilometri au fost deschişi circulaţiei în luna decembrie 2014, odată cu primul lot de 22 kilometri, pentru a se oferi o legătură între DN 7 si autostradă.

Sâmbătă, Compania de Autostrazi va deschide traficul pe cei zece kilometri rămași, cuprinși între DN 7 lângă localitatea Pecica si Arad.

Noul punct de trecere a frontierei va avea 10 benzi de circulaţie, dintre care 4 benzi de circulație destinate autoturismelor, 2 benzi de circulație destinate autobuzelor, autocarelor sau microbuzelor, 4 benzi de circulație destinate mijloacelor de transport marfuri, scrie tion.ro. Sunt instalate un număr de zece posturi de lucru pentru angajaţii poliţiei de frontieră. Va exista un singur control, aici fiind atât poliţiştii români, cât şi cei maghiari. Va exista un punct de lucru pentru controlul amănunţit al autovehiculelor.

Acest lot de autostradă a fost construit cu mare dificultate, aceasta după ce constructorul iniţial, Romstrade, a folosit banii primiţi în alte scopuri şi contractul a fost reziliat. La fel, şi primul lot a rămas fără constructor, după ce austriecii de la Alpine Bau au intrat în faliment. Cele doua loturi au fost până la urmă recontractate cu asocierea Astaldi – Max Boegl, iar cei 22 de km de autostradă din Lotul 1 şi încă 6 kilometri din Lotul 2 au fost deschiși circulației încă din luna decembrie 2014, deși lucrările nu era finalizate complet.

Un film prezentat pe forumul peundemerg.ro arată că lucrările sunt de calitate şi că şoferii sunt aşteptaţi să folosească punctul de trecere a frontierei. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004954 (s)