News Flash:

Pudra de cacao este bogata in minerale, cum ar fi fier, magneziu, calciu, fosfor, cupru si mangan. Este o sursa buna de seleniu, potasiu si zinc

3 Iulie 2018
946 Vizualizari | 0 Comentarii
pudra

Cacaoa are capacitatea de a scade tensiunea arteriala crescuta, colesterolul, obezitatea, constipatia, cancerul, sindromul de oboseala cronica si diferite boli neurodegenerative. Este benefica pentru vindecarea rapida a ranilor, pentru ingrijirea pielii si ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare si a sanatatii creierului. De asemenea, ajuta la tratarea deficientei de cupru. Are proprietati de imbunatatire a dispozitiei si exercita efecte protectoare impotriva neurotoxicitatii.
Pudra de cacao este bogata in minerale, cum ar fi fier, magneziu, calciu, fosfor, cupru si mangan. Este o sursa buna de seleniu, potasiu si zinc, oferind in acelasi timp organismului carbohidrati, proteine si fibre dietetice.

Cacaoa este bogata in flavonoide, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea elasticitatii vaselor de sange. Acest lucru ajuta la mentinerea unui sistem circulator sanatos.
Un studiu de cercetare a constatat ca pudra de cacao prezinta o activitate antioxidanta mai mare decat ceaiul negru, ceaiul verde sau vinul rosu. Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi pe baza de oxigen, care sunt prezenti in organism. In plus, este bogat in substante fitochimice fenolice si poseda o cantitate mare de flavonoide.

Oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta extinde efectele benefice asupra mentinerii unui creier sanatos. Aceste beneficii neuroprotectoare ar putea avea efecte favorabile asupra functiilor de invatare si memorare. Constatarile au sustinut ca produsele pe baza de cacao sporeste circulatia sangelui in creier si au furnizat dovezi ale potentialului terapeutic pentru vindecarea tulburarilor vasculare.
Un studiu de cercetare a aratat ca are efecte hipoglicemice si hipocolesterolemice atat asupra nivelurilor de glucoza cat si asupra colesterolului. De asemenea, s-a constatat o crestere notabila a nivelurilor de colesterol HDL la subiectii de test.

Consumul de cacao s-a dovedit a fi eficient in imbunatatirea rezistentei la insulina si a metabolizarii glucozei. Acesta la randul sau ajuta la reglarea nivelului de zahar din organism. Proantocianidinele derivate din aceasta ajuta la inhibarea cataractei induse ocazional de diabet. Un studiu de investigatie a confirmat ca exercita o activitate antioxidanta protectoare in tratamentul complicatiilor diabetice pe termen lung. Radicalii liberi agraveaza aceste complicatii diabetice prin promovarea stresului oxidativ, ducand la deteriorarea celulelor si a tesuturilor. Activitatea de curatare a radicalilor liberi a aratat efecte terapeutice in tratarea si prevenirea acestui tip de leziuni celulare.

Extractele de cacao ajuta la prevenirea dezvoltarii diferitor tipuri de infectii in organism. Impreuna cu medicamentele corespunzatoare, a fost considerata utila in eradicarea bacteriilor.
Un studiu a aratat beneficiile in prevenirea obezitatii induse de dieta bogata in grasimi. Aportul sau ajuta la modularea metabolismului lipidic si la reducerea sintezei si transportului de acizi grasi. De asemenea, a demonstrat o imbunatatire a termogenezei, a mecanismului de producere a caldurii in tesuturile adipoase si in ficat.

Studiile au aratat ca aceasta exercita efecte benefice asupra sanatatii cardiovasculare. Cacaoa este bogata in flavonoide cu proprietati antioxidante care ajuta la protejarea celulelor impotriva deteriorarii in timp ce intaresc inima. Previne formarea cheagurilor de sange. Ajuta la prevenirea proliferarii diferitelor afectiuni medicale cum ar fi ateroscleroza si tromboza, care sunt unele dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare mai grave.
Consumul de cacao a aratat efecte antidepresive. Studiile au aratat ca flavonolii de cacao ajuta la imbunatatirea starii de spirit, combate depresia si promoveaza activitati cognitive imbunatatire in timpul eforturilor mentale.

Contribuie la imbunatatirea sentimentului de multumire si la promovarea efectelor afrodiziace.
Consumul regulat de produse din cacao exercita efecte terapeutice in tratarea bolilor de constipatie cronica si a afectiunilor intestinale (disconfort gastro-intestinal sau dureri abdominale).
Cacaoa a demonstrat efecte benefice in inhibarea cresterii celulelor canceroase fara a afecta cresterea celulelor normale sanatoase. Studiile au furnizat dovezi privind calitatile chemopreventive si antiproliferative. Efectele de vindecare s-au dovedit extrem de valoroase in tratamentul diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cel de colon sau de prostata.

Studiile de cercetare au aratat ca este valoroasa in terapia deficitului de cupru si a dus la imbunatatiri semnificative ale nivelului hemoglobinei, numarului de leucocite si continutului de cupru la acesti pacienti. Ajuta la prevenirea si tratarea bolilor cauzare de deficitul de cupru din organism, cum ar fi anemia, neutropenia si leucopenia.
Exercita efecte calmante asupra persoanelor care sufera de oboseala cronica. Efectele atenuante sunt atribuite eliberarii de neurotransmitatori cum ar fi serotonina care exercita efecte protectoare de la stresul oxidativ asupra celulelor neuronale si ajuta la combaterea sindromului oboselii cronice.
S-a constatat ca este eficienta in mentinerea sanatatii bune a pielii. Cacaoa stimuleaza fluxul sanatos de sange in tesuturile dermice. Este utilizata in numeroase produse de ingrijire a pielii.

Cacaoa a aratat efecte benefice in tratarea bolilor neurodegenerative cum ar fi Alzheimer. Rezultatele cercetatorilor sugereaza ca aceste substante fitochimice au calitati sinergice, care ajuta la reducerea stresului oxidativ asupra mintii. Acest lucru ajuta la prevenirea leziunilor celulare neuronale si exercita un efect protector asupra membranei celulare impotriva citotoxicitatii.
Un studiu de cercetare a confirmat faptul ca alimentele cu cacao se pot dovedi benefice in prevenirea efectelor adverse cauzate de o dieta lipsita de magneziu.
Atentie! Cacaoa este o sursa de cofeina. Excesul de cofeina poate duce la diferite efecte secundare, cum ar fi urinarea crescuta, insomnie si batai neregulate ale inimii. Acest exces mai poate agrava conditiile persoanelor care sufera deja de tulburari de anxietate sau diaree.
Cacaoa poate provica reactii alergice la cei care poseda o sensibilitate fata de aceasta. Alergiile includ reactii cutanate, migrene, dureri de cap, disconfort digestiv, greata.
Cofeina poate influenta efectele anumitor medicamente nclusiv clozaril, dipiridamol, ergotamina, fenilpropanolamina si teofilina. In plus, ar putea interactiona cu medicamentele pentru astm, depresie si diabet.


cacaoa obezitatea alzheimer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006584 (s)