News Flash:

Publicistul Titus Crisciu si-a lansat a 17-a carte la evenimentul ''Resita in zece dimensiuni''

18 Octombrie 2016
994 Vizualizari | 0 Comentarii
Titus Crisciu
Manifestarea culturala 'Resita in zece dimensiuni' a continuat, luni, in municipiul Resita, cu lansarea cartii 'Adunate din sertare', de Titus Crisciu, care a sarbatorit si 50 de ani de la debutul sau in domeniul literar. 
'Sunt, de fapt, cateva evenimente care se leaga, chiar in aceasta zi, deosebit de insemnate pentru mine. In afara de faptul ca pe data de 17 octombrie se implinesc 50 de ani de cand am debutat intr-o revista literara, pe 17 octombrie 2016, am lansat cea de-a 17 carte. De asemenea, acum 17 zile am implinit varsta de 77 de ani. O fericita coincidenta. Sper ca aceasta carte sa ne faca pe noi, banatenii, sa fim mandri de valorile noastre, pe care, din pacate, nu le cunoastem asa cum ar merita', a declarat Titus Crisciu. 
Volumul 'Adunate din sertare' contine trei mari capitole. Primul capitol contine interviuri, iar cel de-al doilea cuprinde o serie de 'portrete' ale unor personalitati ale judetului Caras-Severin. In partea treia a cartii se regasesc unele evenimente desfasurate in acest spatiu banatean, care trebuie puse in valoare, dupa cum apreciaza autorul volumului, chiar daca durata lor de viata a fost de doar o zi. Desigur, din carte nu lipsesc nici anumite cronici despre cartile lui Titus Crisciu, ale unor critici literari din Caras-Severin, Timis si Arad. 
Seara s-a incheiat cu teatrul de revista 'Astazi, minte-ma frumos', un spectacol de divertisment de tip variete, in care au alternat numerele de comedie cu muzica de buna calitate. Din distributie au facut parte parte Vasile Murariu, Valentina Fatu si Bianca Sarbu. 
Manifestarea 'Resita in zece dimensiuni', ajunsa la a 35-a editie, va continua si marti, cu 'Provocari privind geneza poporului roman', unde va conferentia prof. dr. Dan D. Farcas, precum si cu un spectacol de dansuri sportive, sustinut de Clubul Mystic din Resita. Miercuri, in ultima zi a manifestarii, se va desfasura concursul national de poezie 'Ion Chichere' si un spectacol de muzica folk, dedicat aceluiasi poet si sustinut de cantautorul Cristian Buica si invitatii sai. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004800 (s)