News Flash:

PSD Timis, somat sa paraseasca sediul

31 Mai 2015
1312 Vizualizari | 0 Comentarii
psd timis
Epopeea evacuarii sediului PSD Timis este departe de a se fi incheiat, desi filiala si-a achitat, intre timp, chiria restanta pe mai bine de doi ani, precum si penalitatile aferente, in total peste 44.000 de lei. Consilierul local PNL Petrica Folica, cel care a si impiedicat vanzarea acestui sediu la pretul de doar 100.000 de euro, cere Primariei Timisoara sa nu renunte la actiunea in instanta si sa evacueze partidul din sediul de aproape 1.100 mp de pe splaiul Tudor Vladimirescu.
O scurta recapitulare. O fosta cladire a ADP, situata pe splaiul Tudor Vladimirescu a fost inchiriata de Primaria Timisoara filialei PSD Timis in 2013, era de glorie a USL. Chiria pentru cladirea de aproape 1.100 de metri patrati a fost stabilita la circa 300 de euro. Dupa inchiriere, social-democratii au investit in noul sediu si, la finalul lucrarilor – dupa o evaluare comandata de viceprimarul Traian Stoia (PSD) care pe atunci superviza directia care se ocupa de imobilele municipalitatii timisorene – au cerut sa cumpere cladirea de patru nivele cu circa 100.000 de euro. Cum PSD si PNL erau inca in alianta, hotararea era foarte aproape sa fie adoptata intr-o sedinta a Consiliului Local Timisoara, insa a cazut la un singur vot, cel al consilierului local Petrica Folica, pe atunci membru PP-DD.
Dupa ruperea USL, primarul Nicolae Robu si-a dat seama subit ce greseala era sa faca si a comandat o noua evaluare a sediului, dand vina pentru eroarea initiala pe viceprimarul PSD Traian Stoia si pe increderea pe care a avut-o in acesta. Noua evaluare, culmea, facuta de aceeasi firma care o facuse si pe prima, a aratat ca valoarea imobilului respectiv ar fi de circa 700.000 de euro, deci de sapte ori mai mare decat fusese initial. In aceste conditii, social-democratii au cerut sa li se scada investitiile facute acolo si au cerut, din nou, sa o cumpere cu 100.000 de euro. Primarul a refuzat, iar subiectul parea ingropat, scrie tion.ro.
A fost, insa, readus in discutie la inceputul lunii mai, cand acelasi Petrica Folica a intervenit intr-o sedinta a Consiliului Local Timisoara si a sustinut ca PSD nu si-a achitat niciodata chiria de 300 de euro lunar pentru acel sediu, restantele si penalizarile fata de municipalitate ajungand la aproape 10.000 de euro.
Dupa mai multe zile, social-democratii au recunoscut datoriile catre Primaria Timisoara si s-au angajat sa le si plateasca, lucru care, de altfel, s-a si intamplat in urma cu o saptamana si jumatate, iar scandalul parea, din nou, sa fie dat uitarii. Problema e ca, pe 24 aprilie, Directia Fiscala a Primariei Timisoara a dat in judecata PSD Timis pentru recuperarea datoriilor. Contactat de reporterii tion.ro, directorul acestei directii, Adrian Bodo, cel care a semnat referatul de trimitere in judecata, a declarat ca odata achitate datoriile si penalitatile aferente nu are de ce sa continue actiunea in instanta si va cere retragerea ei.
Declaratiile lui Bodo nu ii convin, insa, consilierului Petrica Folica. Sambata, acesta a transmis un comunicat de presa prin care ii cere directorului Directiei Fiscale sa nu renunte la procesul impotriva PSD Timis. Folica sustine ca in contractul de inchiriere incheiat intre Primaria Timisoara si PSD se stipuleaza ca daca social-democratii nu isi achita chiria la timp, dupa 60 de zile contractul devine nul.
„Mai mult, a fost dovedit ca PSD Timis foloseste abuziv patrimoniul Timisoarei, in detrimentul interesului public, iar acest lucru a fost trecut cu vederea de catre Directia Fiscala, timp de 1 an si 6 luni. In contractul de inchiriere la Art. 6 este stipulat: ‘Nerespectarea termenului de plata, respectiv ultima zi a lunii pentru care face plata, se penalizeaza cu 0,5% pe zi intarziere din suma datorata. Dupa perioada de 60 de zile contractul este reziliat de drept. In termen de 7 zile chiriasul se obliga sa puna la dispozitia locatorului spatiul in cauza’. PSD Timis era restant la plata chiriei din septembrie 2013, deci contractul de inchiriere este reziliat de drept, din noiembrie 2013”, sustine Folica.

psd timis tudor vladimirescu directia fiscala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006311 (s)