News Flash:

PSD si UNPR semnează astazi protocolul de colaborare

4 Februarie 2016
1615 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea1
Liderii PSD si UNPR au ajuns la un acord si urmeaza sa semneze, joi, la Palatul Parlamentului, la ora 11.00, protocolul de colaborare pentru alegerile locale, au precizat pentru MEDIAFAX surse din PSD.
UPDATE 17:35 - PSD si UNPR semneaza joi protocolul de colaborare
Aceasta decizie vine in urma unor negocieri intinse pe tot parcursul zilei de miercuri intre presedintele PSD, Liviu Dragnea si liderul UNPR, Gabriel Oprea.
Surse din PSD au precizat ca UNPR si-ar dori ca in protocolul cu PSD sa fie stipulat si procentul de locuri eligibile pentru partidul lui Oprea, in perspectiva alegerilor parlamentare. Initial, UNPR a cerut PSD 35 de locuri pe liste la parlamentare.
In urma negocierilor intre Liviu Dragnea si Gabriel Oprea s-a ajuns la un acord pentru 30 de locuri pe listele comune pentru scrutinul legislativ, au mai precizat sursele citate. Aceasta prevedere nu va fi stipulata insa in protocolul de colaborare, reprezentand doar o intelegere politica intre liderii celor doua partide. In schimb, UNPR se obliga sa sustina PSD in Parlament si vor refuza solicitarea PNL de schimbare a legii alegerilor locale pentru revenirea la votul in doua tururi de scrutin.
La discutiile care au avut loc miercuri dupa-amiaza, la sediul PSD, au mai fost prezenti si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE), dar si deputatul PSD Sebastian Ghita.
Initial, protocolul dintre PSD si UNPR ar fi trebuit semnat, miercuri dimineata, insa evenimentul a fost amanat, invocandu-se faptul ca Oprea are o "zi complicata" in Senat, unde urma sa se decida ridicarea imunitatii sale parlamentare.
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca acordul cu UNPR ar viza doar colaborarea la alegerile locale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006054 (s)