News Flash:

Protest spontan la Directia Regionala de Finante Timisoara

3 Noiembrie 2015
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
protest finante
Angajatii Directiei Regionale de Finante Timisoara au decis sa protesteze. Acestia cer salarii mai mari si pentru oamenii din teritoriu.
Un plus salarial de 62,5% la venituri pentru finantistii din aparatul central al ministerului a condus la aparitia unui protest spontan si la DRFP Timisoara. Cateva zeci de oameni s-au adunat in holul Directiei, din Timisoara pentru a cere majorari salariale. Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 47 din 23 octombrie 2015 a adus plusuri de venit doar pentru „sefi”.
Marti dimineata, de la ora 9, coridorul Directiei s-a animat brusc, dupa ce cateva zeci de angajati ai finantelor au decis sa protesteze asupra situatiei aparute. Sindicatul „Fintim” al salariatilor din DGRFP Timisoara a redactat o nota de protest si a anuntat ca in urmatoarele zile membrii acestei organizatii vor protesta pana ce vor fi acordate majorari salariale si la nivelul directiilor de finante.
Protestul va ajunge la ministrul Finantelor Publice, la presedintele ANAF, la premierul Victor Ponta si la presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.
Manifestarea a fost una ”sonora”, oamenii au scandat diferite lozinci si au folosit fluierele din dotare.
„O parte din angajati au coborat la parter, o parte din cei care lucreaza in zona de front office inca desfasoara activitati la ghiseele cu publicul. Este in avantajul nostru ca, totusi, publicul care vine aici reuseste sa vada problemele noastre la fata locului. Nemultumirile sunt legate de Ordonanta 47/2015, care prevede niste discrepante salariale fantastice intre noi, cei care suntem la baza finantelor, si cei din aparatul central. Aceasta ordonanta prevede niste mariri salariale inacceptabile. Noi, din 2010, nu am beneficiat de niciun fel de marire salariala”, a declarat Virginia Dutu, lider de sindicat in cadrul Trezoreriei Timisoara. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007022 (s)