News Flash:

Protest SANITAS in fata Parlamentului

20 Aprilie 2016
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatate
Cateva sute de sindicalisti de la SANITAS au protestat miercuri in fata Parlamentului, cerand mariri salariale de 25%, eliminarea inechitatilor salariale si reducerea timpului petrecut de garda in spitale
„Problemele cele mai importante, si pentru care asteptam rezolvarea lor in perioada imediat urmatoare, sunt inechitatile si discriminarile salariale din sistemul de sanatate, rezolvarea problemei garzilor medicale care nu sunt platite astazi. Medicii au cel mai mare program dintre toti angajatii din sistemul bugetar. De asemenea, mai avem o revendicare la care nu renuntam - crestere salariala de 25%, in 2016, pentru toti angajatii din sistemul sanitar. Acestea sunt cele mai importante revendicari pentru noi. Bineinteles ca asteptam si o noua lege a salarizarii pentru toti bugetarii, asteptam un nou normativ de personal, asteptam deblocarea posturilor pentru specialistii din sanatate, pentru toate categoriile, pentru ca avem un deficit foarte mare”, a declarat Iulian Pope, vicepresedinte SANITAS.
Vicepresedintele SANITAS a mai amintit ca, in saptamana 9-13 mai, sindicalistii vor picheta trei ministere: Ministerul de Finante, Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii. Iulian Pope a explicat, pentru MEDIAFAX, ca programul protestelor va continua pana cand guvernantii vor raspunde acestor cerinte, iar daca nu se ajunge la un consens, in vara ar putea fi declansata o greva generala in sistemul de sanatate.

sanitas inechitatilor salariale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005607 (s)