News Flash:

Protest al jurnalistilor din Caras-Severin

3 Mai 2016
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
protest ziar

Mai multi jurnalisti din judetul Caras-Severin au protestat, vineri, fata de o decizie a instantei carasene prin care doua colege de la un cotidian online au fost condamnate la plata unor despagubiri, in urma unui articol de presa publicat in iunie 2014. 

'Ne-am adunat aproape toti jurnalistii din Caras-Severin, pentru ca ne-am gandit sa sarbatorim aceasta zi, pe care am numit-o Vinerea Neagra a presei carasene, si sa protestam fata de decizia nedreapta care a fost data de judecatorii Tribunalului Caras-Severin in urma unui articol publicat de o publicatie on-line la adresa lui Caius Isac (directorul AJOFM Caras-Severin), un 'directoras care nu isi vede lungul nasului' si care s-a gandit sa profite de anumite favoritisme si sa puna la colt cainele de paza al democratiei, care este presa', a declarat Cristian Frant, unul dintre jurnalistii participanti la protestul care a avut loc in fata Tribunalului. 

Jurnalistii au venit la protest si cu cateva caricaturi ale maestrului Corneliu Patrascanu, ce ilustreaza situatia creata, pentru a atrage atentia asupra faptului ca Romania este semnatara a Conventiei Europene a Drepturilor Omului si ca aceasta statueaza foarte clar libertatea de exprimare. 

'Eu zic ca nu am scris nimic ce sa deranjeze. Ne-am exprimat deschis si am adus la cunostinta resitenilor o problema de interes public. Am ales sa ne adunam in fata Tribunalului si sa ne aratam nemultumirea, deoarece consideram decizia instantei ca fiind un fel de act de sabotaj. Si nu cred ca ne afecteaza doar pe noi, cei implicati, ci si pe colegii nostri, avand in vedere ca se creeaza un precedent periculos prin sentinta data', a afirmat jurnalista Alexandra Jurca. 

Jurnalistii implicati in acest dosar au facut apel la decizia instantei. 

'Ne-am adresat Parlamentului European, avem si mai multe organizatii neguvernamentale care ne sprijina si ne vor ajuta pe viitor. Din punctul nostru de vedere, prin decizia data de instanta se descurajeaza tinerii care vor sa imbratiseze o asemenea meserie. Daca de la doua cuvinte, a caror explicatie in DEX arata ca nu au nicio legatura cu jignirea, cu defaimarea, cu denigrarea, s-a ajuns ca doua jurnaliste sa plateasca 15.000 de lei, atunci poate sa vina oricine si sa interpreteze fiecare cuvant', a mai spus Alexandra Jurca, una dintre semnatarele articolului incriminat. 

 

Jurnalistii participanti la protest au amintit ca publicatia respectiva a scris si materiale despre doua dintre judecatoarele care au facut parte din completul de judecata. 

 

'Este pentru prima data cand presa din Caras-Severin se solidarizeaza. Este un fapt imbucurator, pentru ca in zilele urmatoare putem noi sa le luam locul colegilor nostri acuzati acum. In acest fel ne aratam unitatea de grup, iar in acest fel demonstram sa suntem multi si ca nimeni nu ne poate baga pumnul in gura, asa cum s-a spus in ultimele zile', a precizat Victor Nafiru, din partea altui ziar online. AGERPRES


caras-severin vinerea neagra jurnalistii a
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006521 (s)