News Flash:

Proiect de ordonanta: Salariile bugetarilor se majorează cu 20%, iar ale artistilor cu 50%. Creste punctul de pensie

6 Ianuarie 2017
1508 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit2
Incepand cu 1 februarie 2017, drepturile salariale ale personalului platit din fonduri publice din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale sa fie majorate cu 20% fata de nivelul acordat/stabilit pentru luna ianuarie 2017, se arata intr-un proiect de Ordonanta. Documentul prevede si cresterea punctului de pensie cu 9% care va ajunge la 1000 de lei, iar pensia sociala minim garantata va fi de 520 de lei.
De al 1 februarie 2017, drepturile salariale ale personalului platit din fonduri publice din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale sa fie majorate cu 20% fata de nivelul acordat/stabilit pentru luna ianuarie 2017, se arata intr-un proiect de Ordonanta publicat pe site-ul Ministerului Finantelor.
Nu intra sub incidenta acestor prevederi, personalul care ocupa functii de demnitate publica alese din cadrul organelor autoritatilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti ai consiliilor judetene etc.
De asemenea, prevederile prezentului articol nu se aplica pentru indemnizatiile de sedinta de care beneficiaza consilierii locali, respectiv consilierii judeteni, potrivit legii.
“Se propune ca, incepand cu data de 1 februarie 2017, pentru personalul care ocupa functii de specialitate artistica din cadrul institutiiilor publice de spectacole sau concerte indiferent de subordonarea acestora, prevazute in anexa IV Familia Ocupationala de Functii Bugetare "CULTURA" la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, Capitolul I, litera b) respectiv - toate functiile prevazute la punctul 1: artist liric opera/opereta, corist opera, prim-balerin, artist instrumentist, artist circ, actor (teatru, manuitor papusimarionete), maestru (artist circ, corepetitor, cor, balet-dans), regizor artistic, dirijor, solist (vocal, balet, concertist, instrumentist), sef partida, concertmaestru, scenograf, coregraf; functiile prevazute la punctul 2: dirijor cor, artist liric (opereta, teatru muzical), corist, balerin, acompaniator, maestru de studii (balet, canto, muzical); functia de sef orchestra prevazuta la punctul 3; functiile prevazute la punctul 4: dansator, asistent regie/scenografie; functiile prevazute la punctul 5: dirijor, dirijor cor, maestru (balet-dans, cor, corepetitor, artist circ), concertmaestru, solist (vocal, balet, concertist, instrumentist), actor, artist circ, instrumentist, corist opera, actor, manuitor papusi, corist, balerin, dansator, coregraf; functia de sef orchestra de la punctul 6, drepturile salariale sa se majoreze cu 50% fata de nivelul acordat/stabilit pentru luna ianuarie 2017”, se precizeaza in Nota de fundamentare.
Punctul de pensie va creste cu 9% si va fi de 1000 de lei, iar pensia sociala minim garantata va fi de 520 de lei, conform proiectului de Ordonanta, postat pe site-ul Ministerului Finantelor.
Se propune ca incepand cu data de 1 iulie 2017, prin derogare de la prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, valoarea punctului de pensie stabilit prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, sa se majoreze cu 9% si sa fie de 1000 de lei.
“Se are in vedere faptul ca in perioada 2011-2012 nu s-a aplicat majorarea valorii punctului de pensie iar in anul 2017, pe fondul cresterii economice si a gradului de ocupare a fortei de munca, se incearca o indreptare partiala a acestui fapt”, se arata in Nota de fundamentare.
De asemenea, se propune ca incepand cu 1 februarie 2017, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari, prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobata prin Legea nr.196/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, sa fie de 520 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007804 (s)