News Flash:

PROGRAMUL de guvernare al PSD-ALDE, modificat. Tariceanu anunta cresterea salariului minim si introducerea impozitului pe venitul global

26 Ianuarie 2018
935 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit 1

Presedintele Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, ca taxa de solidaritate a fost scoasa din programul de guvernare, insa a spus ca nu se renunta la impozitul pe venitul global, care nu este operationalizat inca, deoarece Ministerul Finantelor nu dispune deocamdata de logistica necesara.
”Am discutat despre program si o serie de masuri care sunt incluse in programul de guvernare. Ma refer la masuri de ordin fiscal sau de ordin salarial. Din programul de guvernare s-a scos taxa de solidaritate, care la instalarea guvernului precedent a facut o serie de valuri. Nu am considerat oportuna introducerea ei la acel moment. Acum s-a operationalizat in mod efectiv scoaterea ei din programul de guvernare. Sunt alte masuri care vizeaza cresterea salariilor minime cu cate 100 de lei pe an pana in 2020, astfel incat sa ajungem la un salariu minim net de 300 de euro de persoana, iar pentru cei cu studii superioare salariul minim va creste cu 150 de lei pe an. Acestea sunt masuri care ni se par absolut necesare in perspectiva evolutiei economice a Romaniei”, a declarat liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

El a mai spus ca Romania nu trebuie sa ramana ”o tara furnizoare de mana de lucru ieftina”.

”Avand in vedere ca media costurilor cu forta de munca in Europa depaseste 40%, Romania trebuie sa se indrepte catre aceeasi directie, iar investitiile sa se caleze si mai mult in tehnologii avansate, care sa aduca productivitate mai mare, valoare adaugata mai importanta, nu sa se bazeze pe forta de munca ieftina, cum s-a intamplat din pacate in ultimii 25 de ani intr-o masura prea importanta. Deci economia romaneasdca trebuie sa evolueze, trebuie sa se modernizeze, trebuie sa devina mai competitiva si mediul economic trebuie sa se adapteze la aceste noi realitati”, a mai spus presedintele ALDE.
El a precizat ca in sedinta ALDE au fost discutate si alte subiecte, printre care legea pensiilor, politica salariala sau politica de investitii.

De asemenea, Tariceanu a zis ca nu s-a discutat despre impozitul pe gospodarie.

”Impozitul pe gospodarie nu am discutat. Am discutat despre impozitul pe venitul global. Urmeaza ca Ministerul de Finante sa porneasca la operationalizarea acestui impozit pe venitul global, dar lucrul acesta impune o logistica necesara, stabilirea unor proceduri si nu exista din partea ministerului un termen pe care sa-l fi avansat. Pe masura ce ministerul va avansa pe acest domeniu important... Dar a mai existat impozit pe venitul global, nu e o formula care ne va surprinde, nu e un impozit nou subliniez”, a mai spus Tariceanu

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005985 (s)