News Flash:

Profesorii din Timis au participat la mitingul de la Guvern

2 Iunie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
proteste profesori 1
Profesorii isi cer drepturile, atat pentru ei cat si pentru elevi, la Bucuresti, miercuri, chiar de Ziua Copilului. La Bucuresti a avut loc ieri un mare miting de protest la care au participat si profesori din Timis. Delegatia nu a fost una numeroasa insa, din Timis au pleacat cinci profesori, dar acestia vor fi ajutati de 40 de colegi de la Dolj, care au venit cu un autocar, platit de cei din Timis, si care au protestat in contul celui mai vestic judet al tarii. La mitingul care se desfasoara la Bucuresti au participat peste 10.000 de persoane.
„Din Timis nu o sa fie prea multi profesori, faci 10-12 ore dus, 10-12 ore intors. Vom fi reprezentati, 4-5 oameni, iar in contul nostru vor merge colegii nostri de la Dolj, care vin cu un autocar. Vom fi cu reprezentare mai mare in contul nostru de la Dolj”, spune Virgil Popescu, liderul Sindicatului Spiru Haret Timis.
Profesorii solicita cresterea de urgenta a alocatiilor bugetare pentru invatamant pana la atingerea procentului de 6% din PIB, astfel incat sa se asigure, in perioada urmatoare, cresterea salariilor angajatilor din invatamant, cresterea costului standard per prescolar/elev, respectiv a costului mediu per student echivalent, cresterea burselor elevilor si studentilor, decontarea integrala a cheltuielilor de naveta pentru elevii care studiaza in alta localitate decat cea in care au domiciliul.

Galerie Foto

/home/httpd/vhosts/www.bzt.ro/html/public/upload/photos/153/proteste_profesori-2
timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006172 (s)