News Flash:

Profesorii de la Universitatea din Resita cercetati pentru trafic de influenta, suspendati din functii

15 Iulie 2015
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
universitatea resita
Conducerea Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita a luat masuri administrative fata de cadrele didactice cercetate pentru trafic de influenta, luare de mita sau solicitarea de favoruri sexuale, suspendandu-le contractele de munca si solicitand demisia acestora de la unitatea de invatamant.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de reprezentantii Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita, conducerea unitatii de invatamant isi exprima dezacordul fata de faptele dascalilor cercetati penal pentru trafic de influenta, luare de mita ori folosire abuziva a functiei in scop sexual, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Cu privire la abaterile grave de la etica universitara sesizate de organele de ancheta in legatura cu cinci cadre didactice ale Universitatii «Eftimie Murgu» din Resita care activau in cadrul programului de studii «Drept European si International», comunitatea academica resiteana isi exprima totalul dezacord fata de acestea si isi reafirma public angajamentul ferm fata de valorile academice", se arata in comunicat.
Ca urmare, Consiliul de administratie si Senatul universitatii au hotarat, marti, luarea unor masuri fata de acestia, si anume: solicitarea demisiilor din cadrul universitatii a tuturor persoanelor impotriva carora s-a dispus inceperea urmaririi penale; suspendarea contractelor individuale de munca ale tuturor persoanelor impotriva carora s-a dispus inceperea urmaririi penale si masura controlului judiciar de interzicere a exercitarii functiei didactice sau arestul preventiv, precum si declansarea unei analize interne privind programul de studii "Drept European si International".
De asemenea, s-a decis punerea in practica a unei metodologii de examinare de maxima transparenta, unica in mediul universitar romanesc, al carei obiectiv este toleranta zero fata de orice abateri de la etica universitara.
"Pe de alta parte, trebuie avut in vedere faptul ca, la ora actuala, in universitate isi desfasoara activitatea un numar de 97 de cadre didactice. Aceste cadre didactice dispun de o foarte buna pregatire profesionala, au efectuat stagii de perfectionare la universitati partenere din strainatate, dovedind de-a lungul anilor integritate si responsabilitate. (…) In consecinta, Universitatea resiteana doreste sa asigure opinia publica si pe studentii sai ca situatii de natura celor care fac obiectul anchetelor de la programul de studii «Drept European si International» nu sunt decat cazuri regretabile, care nu reprezinta comunitatea academica in ansamblul sau", se mai arata in comunicat.
Optsprezece perchezitii au avut loc, joi, la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita si la locuintele unor profesori de la aceasta unitate de invatamant, suspectati ca au primit intre 300 si 400 de euro de la studenti pentru promovarea unor examene.

senatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005630 (s)