News Flash:

Procurorul Emilian Eva a fost suspendat din funcTie

13 Iulie 2015
1484 Vizualizari | 1 Comentarii
emilian eva
Procurorul Emilia Eva, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, arestat pentru luare de mita, in dosarul in care este acuzat ca a vandut peste 200 de tablouri, a fost suspendat din functie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, luni, suspendarea din functie a lui Emilian Eva, ca urmare a dispunerii fata de acesta a masurii arestarii preventive.
Emilian Eva, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, a fost arestat, in 10 iulie, pentru 30 de zile de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), el contestand decizia.
Procurorul a fost retinut de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pe 9 iulie, pentru luare de mita si spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si fals in declaratii.
Potrivit procurorilor DNA, in mai-iunie 2014, perioada in care tatal procurorului Emilian Eva, Ludovic Eva, se afla internat in Spitalul Clinic de Urgenta "Profesor dr. Nicolae Oblu" din Iasi, magistratul i-a cerut doctorului cardiolog Dan Tesloianu sa faca toate eforturile profesionale "ca sa fie bine pentru toata lumea".
Ulterior acestei solicitari, in data de 16 iunie 2014, Emilian Eva a dispus renuntarea la urmarirea penala fata de medicul cardiolog, care era cercetat penal pentru luare de mita, inselaciune, purtare abuziva, fals intelectual, uz de fals si inselaciune, intrucat faptele nu exista. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006003 (s)