News Flash:

Procurorul Bucurica, din nou la Inspectia Judiciara! Dosarele penale deschise de fostul avocat Drugarin, clasate unul dupa altul

10 Iulie 2018
1558 Vizualizari | 0 Comentarii
George Bucurica

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, George Bucurica, in prezent procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, e cercetat din nou de Inspectia Judiciara, care numai ce sesizase Consiliul Superior al Magistraturii cu o actiune disciplinara impotriva magistratului!

Dupa ce Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de George Bucurica pentru „manifestari care ar aduce atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si nerespectarea indatoririi de a se abtine, atunci cand procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, in urma controlului dispus de procurorul general al Romaniei la Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita s-a ajuns, de asemenea, la sesizarea Inspectiei Judiciare „in vederea verificarilor prealabile necesare sub aspectul comiterii abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. m din Legea nr. 303/20014 privind statutul judecatorilor si procurorilor”.

Imediat dupa aparitia in presa a scandalului mediatic cu privire la prim-procurorul George Bucurica, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis o echipa de control la Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita. „Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat un dosar de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita instrumentat de procurorul Bucurica Radu George, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin”, ne-a explicat Ministerul Public, dosar la care se lucreaza in continuare. De asemenea, controlul dispus a identificat si cateva probleme administrative, ce tin de raporturile ierarhice, nu de modul in care procurorul a instrumentat anchetele. Mai exact, procurorii Ministerului Public au considerat ca, in activitatea de prim-procuror, Bucurica nu ar fi raspuns unor solicitari trimise de superiorii sai ierarhici, privind unele date statistice. Practic, din actiunea disciplinara rezulta ca inspectorii judiciari au clasat sesizarea venita de la Parchetul General, insa l-au considerat sanctionabil disciplinar pe procurorul Bucurica pentru alte fapte retinute.

Aproape in acelasi timp, magistratul a aflat solutia in dosarul penal deschis ca urmare a plangerii venite din partea fostului avocat Teofil Drugarin, cu care Bucurica se afla intr-un scandal binecunoscut. Drugarin il acuza pe procuror ca ar fi agresat mai multe minore intr-o tabara scolara. „Din materialul probator administrat in cauza nu rezulta date sau indicii temeinice care sa confirme savarsirea infractiunilor reclamate, motiv pentru care se va dispune clasarea”, se arata in Ordonanta Parchetului General. Nu este prima plangere penala formulata de Teofil Drugarin impotriva procurorului care are un astfel de rezultat. George Bucurica va da insa socoteala Consiliului Superior al Magistraturii pentru cele constatate de Inspectia Judiciara si, posibil, pentru cele pe care inspectorii le verifica acum la sesizarea Parchetului General! Magistratul si-a sustinut in permanenta nevinovatia si a vorbit despre presiuni si intimidari care ar avea drept scop scoaterea sa din anumite dosare penale pe care le avea in instrumentare.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005027 (s)