News Flash:

Procesiune de Rusalii cu peste 120 de preoti la Cluj

1 Iunie 2015
1303 Vizualizari | 1 Comentarii
rusalii la cluj
Peste o mie de persoane au participat, duminica, la Cluj-Napoca, la procesiunea de Rusalii, la care au fost prezenti peste 120 de preoti ortodocsi, in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, ei rugandu-se pentru roadele pamantului si pentru mediul incojurator.
Credinciosii s-au adunat, duminica, in jurul orei 17.00, in fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca unde au asistat la slujba Vecerniei plecarii genunchilor, oficiata in ziua de Rusalii, iar la final au plecat intr-o procesiune prin centrul municipiului.
Participantii la procesiune au strabatut bulevardul 21 Decembrie 1989, Piata Unirii, bulevardul Eroilor, dupa care s-au intors in Piata Avram Iancu, in fata Catedralei, traficul fiind blocat. In fruntea procesiunii s-au aflat peste 120 de preoti, in frunte cu mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut.
Inaltul ierarh ortodox a declarat ca evenimentul reinvie o veche traditie din Ardeal, ”ce are in centrul ei rugaciunea pentru roadele pamantului si pentru mediul inconjurator”.
”Invatatura Rusaliilor este ca toti crestinii suntem chemati sa devenim misionari intr-o lume in care se cunoaste prea putin despre mantuirea pe care ne-a adus-o Iisus Hristos. Viata noastra sa fie contaminanta pentru cei care nu au o practica religioasa. Sfanta Treime le ocroteste pe toate, din nefericire, noi oamenii le pangarim pe toate”, a spus IPS Andrei Andreicut.
Dupa incheierea procesiunii, in fata Catedralei Mitropolitane s-a oficiat slujba sfintirii mici a apei, au fost sfintite spice de grau si au fost rostite rugaciuni pentru natura.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004833 (s)