News Flash:

Probleme sexuale in cuplu? Ce va recomanda psihologul!

6 Ianuarie 2017
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
fa sex1
Exista diferite tipuri de probleme sexuale. Unele dintre ele au o cauza organica, si atunci, cuplul trebuie sa se adapteze la noul context in care se desfasoararelatia sau risca sa ramana in respectiva problema.

Altele sunt probleme care tin de perceptia si de asteptarile partenerilor (roluri sexuale, de exemplu) si se pot rezolva prin comunicare deschisa si prin cooperare. Exista si probleme care pot afecta relatia, chiar daca apartin doar unuia dintre parteneri (de exemplu, unul dintre cei doi are un comportament sexual rigid aparut in urma unui abuz). 

Insa si relatia insasi poate fi cauza care a dus la aparitia problemei (unele probleme de dinamica sexuala). Oricare ar fi tipul de problema, comunicarea si scoaterea la suprafata in mod constructiv a frustrarilor, a asteptarilor, a modului in care fiecare se pozitioneaza in relatia sexuala sunt solutii cu efect garantat, cu conditia ca partenerii sa se asculte fara a se simti datori sa se apere, ci fiind pregatiti sa gaseasca impreuna o solutie. Caci important nu este sa gasim un vinovat atunci cand relatia sexuala nu merge, ci sa gasim o solutie, respectand ritmul fiecaruia, temerile sau visele. 

Daca partenerii nu pot trece singuri peste aceste probleme, cuplul poate gasi rezolvarea impreuna cu un psihoterapeut. Atunci cand partenerii ajung la terapie, depinde mult de disponibilitatea lor de a rezolva problema, asumandu-si partea de responsabilitate. Unii vin cu partenerul doar pentru a incerca sa-l puna la zid si sa-l convinga ca problema este doar de o parte a cuplului. O astfel de atitudine poate fi distructiva pentru o relatie.

relatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005133 (s)