News Flash:

Probleme pe autostrada Lugoj – Deva

29 Ianuarie 2016
2172 Vizualizari | 1 Comentarii
autostrada lucrare2
Numeroasele probleme aparute la realizarea autostrazii Lugoj – Deva le-au oferit prilejul constructorilor drumului sa ceara fonduri suplimentare pentru lucrarile efectuate, conform Digi 24. Astfel, in urma demararii lucrarilor au fost descoperite noi probleme pe teren. Cea mai mare pare a fi cea a nivelului ridicat al apei freatice.
„In momentul in care a inceput executia proiectului s-a constatat ca nivelul panzei de apa freatica a crescut. In aceasta situatie au aparut alunecari de teren care au necesitat interventii de consolidare”, a declarat Marcel Bolos, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, la postul de televiziune.
Aceasta ridica o serie de semne de intrebare legate de calitatea studiilor de fezabilitate realizate pentru aceste proiecte, scrie tion.ro. Desi au costuri extrem de ridicate, se pare ca acestea se fac de cele mai multe ori din birou, fara o documentare clara pe teren. Daca nivelul unde se afla panza freatica este mai greu de descoperit, este greu de inteles cum specialistii firmei care a realizat studiul de fezabilitate nu au aflat ca pe acest traseu al autostrazii in cauza exista un cimitir sau ditamai halda de steril de langa centrala de la Mintia.
Conform oficialului ministerial, valoarea sumei totale solicitate in plus de constructori pentru aceasta autostrada ar fi de aproape 180 de milioane de lei. Probabil ca o surpriza, cei mai multi bani au fost ceruti de firma care se ocupa de lotul 2, este vorba  despre 134 de milioane de lei. Va reamintim ca aceasta s-a ocupat si de tronsonul de autostrada demolat langa Sibiu.
Valoarea contractata a lucrarilor pentru cele trei loturi este de 2,2 miliade de lei. Cele mai multe probleme le-a avut constructorul de pe lotul 4, aici au fost oprite lucrarile pentru lipsa autorizatiei de constructie, a fost descoperita pestera cu lilieci, castori pe Mures, un cimitir ilegal ce trebuia stramutat, plus halda de steril de la Deva.

lugoj deva marcel bolos mintia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006665 (s)