News Flash:

Probleme de sanatate rezolvate cu portocale

2 Aprilie 2016
1412 Vizualizari | 0 Comentarii
portocala2

Sunt bogate in vitamine, minerale si fibre si sunt preferatele tuturor, mai ales iarna. Portocalele pot fi folosite atat in dieta cat si in tratamente cosmetice. Iata cateva probleme rezolvate cu ajutorul portocalelor:

1. Ten iritat si descuamat.
Prepara o masca dintr-o lingura de branza de vaci, o lingurita smantana, o lingurita fulgi de ovaz si sucul de la o portocala. Aplica masca pe fata si lasa-o sa actioneze timp de 20 de minute. Indeparteaza masca cu apa minerala, usuca pielea prin tamponare cu un servetel de hartie, apoi sterge tenul cu suc de portocale. Umezeste pielea continuu timp de 10 minute, apoi spala-te si aplica o crema hidratanta.

2. Unghii care se rup usor.
Urmeaza un tratament cu un amestec de suc de portocala, suc de mandarina si suc de lamaie, in cantitati egale. Sterge-ti unghiile dimineata si seara cu acest preparat, apoi unge-le cu ulei de masline. In perioada tratamentului, unghiile nu se lacuiesc.

3. Exces de kilograme
Cei care vor sa slabeasca sunt sfatuiti sa bea in fiecare dimineata un macerat special din portocala, preparat cu o seara inainte. Pune intr-un vas de sticla o portocala taiata felii si toarna peste ea doua lingurite de ceai de menta. Apoi, toarna peste portocala 300 ml de apa clocotita. Acopera vasul cu o foaie de hartie si lasa totul sa se macereze pana dimineata. Preparatul se bea pe stomacul gol cu inghitituri mici.

4. Celulita
Executa zilnic un masaj pe zonele afectate cu un amestec din 5 picaturi de ulei esential de portocale si doua lingurite de ulei de migdale (sau ulei de masline).

5. Inrosirea mainilor la frig
Pentru a le reda culoarea naturala, poti folosi o masca naturista. Fierbe un cartof, curatat in prealabil de coaja, apoi zdrobeste-l cu furculita si prepara un piure. Adauga o lingura de smantana si sucul de la o portocala. Omogenizeaza bine continutul mastii, apoi intinde-o pe maini si las-o sa actioneze circa un sfert de ora. Spala-te pe maini, apoi unge-le cu ulei de masline amestecat cu suc de lamaie. 



 


portocalele celulita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006785 (s)