News Flash:

Primul summit european dupa decizia Marii Britanii de a parasi UE incepe astazi la Bruxelles

28 Iunie 2016
996 Vizualizari | 0 Comentarii
ue
Primul summit european dupa decizia Marii Britanii de a parasi UE incepe astazi la Bruxelles unde liderii europeni vor discuta despre consecintele votului pentru Brexit. La Consiliul European vor participa toti liderii statelor uniunii, inclusiv premierul demisionar al Marii Britanii David Cameron care nu vrea sa grabeasca o iesire din UE inainte de a incerca sa obtina cea mai buna relatie la nivel economic cu UE.
Franta, Germania si Italia cer Marii Britanii sa declanseze procedura de iesire din UE. 
Liderii din Franta, Germania si Italia au recomandat din nou Marii Britanii, luni seara, sa anunte clar iesirea din Uniunea Europeana, subliniind ca nu este timp de pierdut, informeaza France Info.
"Este esential sa nu se piarda timp in abordarea problemei iesirii Marii Britanii din UE", a declarat presedintele Frantei, François Hollande, intr-o conferinta de presa comuna cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si premierul Italiei, Matteo Renzi.
"Suntem de acord sa nu existe discutii formale sau informale cu Marea Britanie pana cand nu va fi depusa o solicitare adresata Consiliului European in sensul iesirii din UE", a afirmat, la randul sau, Angela Merkel.
Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble: UE nu poate ignora ce s-a intamplat in Marea Britanie. Multi cetateni nu cunosc ce inseamna UE
Uniunea Europeana nu poate trece peste referendumul din Marea Britanie "ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic", atrage atentia ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, subliniind ca nemultumirea cetatenilor europeni este cauzata de faptul ca nu inteleg total ce se intampla la nivelul UE.
Am spus inaintea referendumului ca, indiferent de rezultat, pur si simplu nu putem continua ca inainte in Europa", a declarat Wolfgang Schauble, citat de site-ul agentiei Reuters.
"Trebuie sa ne concentram eforturile pentru ca Europa sa se acomodeze cu ideea ca din ce in ce mai multi oameni - nu doar din Germania, din Marea Britanie, Grecia, Danemarca sau Franta - nu inteleg complet ce activitati avem", a subliniat Schauble.
Ministrul german al Finantelor a atras atentia ca celelalte 27 de state membre UE nu trebuie sa reactioneze la referendumul britanic continuand sa promoveze riscurile.
Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne: Marea Britanie trebuie sa invoce activarea Articolului 50 doar cand va fi pregatita
Ministrul britanic al Finantelor a anuntat ca M.Britanie nu trebuie sa invoce activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a parasi Uniunea Europeana decat la momentul oportun, dand asigurari ca economia tarii este pregatita sa infrunte turbulentele provocate de noua decizie.
"Marea Britanie este singura poate activa Articolul 50. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa facem acest lucru decat atunci cand vom avea o viziune clara privind noile aranjamente pe care le dorim cu vecinii nostri europeni", a explicat George Osborne, potrivit Le Figaro.
El a adaugat ca economia britanica este "pregatita sa infrunte ceea ce rezerva viitorul", in contextul in care exista ingrijorari la nivelul pietelelor financiare cu privire la consecintele iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007319 (s)