News Flash:

Primul caz de febra Zika in Danemarca

27 Ianuarie 2016
1294 Vizualizari | 0 Comentarii
tantar
Un turist danez care a vizitat America de Sud si Centrala a fost diagnosticat cu febra Zika, unul dintre cazurile raportate in Europa, informeaza site-ul The Local.
"Este vorba despre un barbat tanar, deci nu cineva care este supus riscului ca fetusul sa dezvolte probleme", a precizat Lars Ostergaard, seful departamentului de boli infectioase al spitalului universitar din Aaarhus.

Virusul Zika purtat de tantari din specia Aedes este considerat a fi responsabil de malformatiile cu care se nasc unii copii - au capul subdezvoltat, ceea ce cauzeaza probleme majore de dezvoltare, conducand chiar si la moartea acestora.
Cazurile de infectare cu virusul Zika au capatat amploare in America, in conditiile in care doar 4.000 au fost raportate in Brazilia din noiembrie. Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca virusul urmeaza sa se raspandeasca in toate tarile din Americi, in afara de Canada si Chile.
Si in Marea Britanie s-au inregistrat cazuri de febra Zika, fiind vorba de turisti care s-au intors din America de Sud.
Danezul s-a prezentat la spitalul universitar din Aarhus, prezentand simptome asemanatoare racelii. In urma testelor efectuate marti seara, s-a confirmat ca barbatul este purtator al virusului Zika. Starea sa generala a fost evaluata de medici ca fiind buna, motiv pentru care a fost externat din spital.
Ostergaard a precizat ca tantarii din specia Aedes, care sunt purtatori ai virsului, nu au fost gasiti in Danemarca, astfel ca nu exista niciun risc de raspandire a virusului. Cu toate acestea, au existat doua cazuri in care virusul s-a raspandit prin contact sexual.

virusul zika zika
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005239 (s)