News Flash:

Primele masuri dupa bataia de la Timisoara dintre soferii de la Uber si taximetristi

29 Ianuarie 2018
998 Vizualizari | 0 Comentarii
taxi

Politistii timisoreni vor deschide dosar penal pentru tulburarea linistii si ordinii publice pe numele mai multor taximetristi si soferi de la Uber, implicati in scandalul din Timisoara, din noaptea de sambata spre duminica, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Ionut Sirbu. 

''In noaptea de sambata spre duminica, politistii au fost sesizati de catre mai multe persoane, prin sistemul unic de urgenta 112, cu privire la faptul ca in parcarea unui mall din oras mai multe persoane ar fi fost agresate de catre taximetristi. S-a intervenit de urgenta la fata locului cu mai multe echipaje si luptatori SAS. Mai multe persoane au conduse la sediul Politiei pentru audieri'', a precizat Ionut Sirbu. 

Potrivit acestuia, unul dintre taximetristi si-a chemat colegii in ajutor, prin statie, sustinand ca a fost agresat intr-o parcare de mai multi soferi de la Uber, iar zecile de colegi sositi la fata locului au inceput scandalul care a degenerat in violente. 

Conflictul s-a redeschis in zona Pasajului Jiul, determinand Politia si mascatii de la Jandarmerie sa intervina, fiind conduse la audieri mai multe persoane. 

Taximetristii au anuntat ca se vor duce sa protesteze pe strada unde locuieste primarul Nicolae Robu. 

''Locuinta primarului Nicolae Robu nu a fost pazita de echipaje ale Politiei, in zona au fost insa prezente echipajele noastre tocmai pentru a dispersa coloana in scopul prevenirii degenerarii manifestarii lor intr-un conflict violent si s-a actionat si acolo pentru restabilirea ordinii si linistii publice'', a precizat, pentru AGERPRES, Ionut Sirbu. 

El a precizat ca politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice si efectueaza cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului. 

In luna decembrie, cateva sute de taximetristi au protestat in fata Prefecturii Timis, a Primariei Municipiului Timisoara si pe mai multe strazi din oras, impotriva "pirateriei" din sistem. 

Primarul Nicolae Robu a declarat presei, dupa incidentul de duminica noaptea, ca atat el, cat si Primaria si Consiliul local nu vor face nimic ilegal. El a adaugat ca, in opinia sa, este legal sa functioneze un sistem alternativ de transport de tip Uber si a spus ca nu are ''nicio implicare in acest conflict''. 

In functie de starea ranitilor si de gravitatea faptelor de duminica noaptea, incadrarea juridica a persoanelor audiate poate fi schimbata, sustin surse din Politie. 

Pana la 31 ianuarie 2018, taximetristii ar trebui sa-si reinnoiasca autorizatiile de transport, in caz contrar riscand sa ramana fara posibilitatea de a lucra. AGERPRES


timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004907 (s)