News Flash:

Primele incidente electorale in Timis

2 Noiembrie 2014
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
A inceput sa curga cu reclamatii la Biroul Electoral Judetean cu privire la posibile incidente electorale. Inca de dimineata, in Timisoara mai multi presedinti de sectii de votare au reclamat faptul ca in zona acestora afisele de campanie nu au fost inca indepartate. 
La fel ca si la toate scrutinele electorale precedente, si de aceasta data staff-urile de campanie au uitat, mai mult sau mai putin voit, sa adune materialele electorale ale candidatilor pe care i-au promovat in campanie. Probleme sunt in zona sectiilor de votare acolo unde este obligatoriu ca acestea sa dispara integral. Timisoara a atras cele mai multe reclamatii in acest domeniu.
„Da, au fost asemenea reclamatii, mai multi presedinti de sectii de votare ne-au sesizat ca in zona acestora afisele nu au fost indepartate. Majoritatea au fost date jos prin forte proprii, dar au fost si sectii unde nu s-a reusit indepartarea lor in totalitate cu oamenii din sectie”, am aflat de la Biroul Electoral Judetean.
Asemenea sesizari au fost trimise si din alte localitati, dar cea mai mare parte au fost sesizate in Timisoara. In conformitate cu legea electorala acest tip de materiale de campanie nu trebuie sa fie prezente in zona sectiilor de votare in ziua in care are loc votul.
UPDATE ora 10.30: Reprezentantii ACL acuza PSD ca a adus la vot pacienti de la Spitalul de Boli Psihice din Gataia
ACL Timis a depus un denunt penal in care acuza reprezentantii PSD ca au adus la vot, in mod organizat, cu un microbuz, mai multi pacienti de la Spitalul de Boli Psihice din Gataia.
„In data de 02.11.2014, in cadrul Sectiei de votare nr. 279 din localitatea Gataia ne-a fost semnalata de catre reprezentantul Aliantei noastre in sectie prezenta unui numar insemnat de pacienti de la spitalul de boli psihice din localitate, care au dorit sa voteze. Precizam ca acestia au fost adusi la sectie in mod organizat, cu un microbuz argintiu cu nr. de inmatriculare TM-53-GUD. Mai aratam ca anterior aparitiei acestor persoane in sectie, reprezentantul PSD din cadrul sectiei de votare nr. 279 a efectuat o discutie telefonica cu o persoana necunoscuta, relatandu-i ca poate „trimite oamenii de la spital”. Aceasta imprejurare poate fi potential extrem de grava, cata vreme este cunoscut ca in institutia respectiva sunt internate persoane cu afectiuni psihice, puse sub interdictie, care nu mai au dreptul de a alege”, se arata in denuntul penal al ACL, scrie tion.ro.
Reprezentantii ACL Timis mai mentioneaza ca desi pacientii nu sunt arondati acelei sectii de votare, acestia au reusit sa voteze.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006157 (s)