News Flash:

Primele 5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce ai adoptat un cățel

10 Martie 2020
1649 Vizualizari | 0 Comentarii

Adoptarea unui cățel se poate dovedi plină de provocări, de la alegerea patrupedului, până la controlul veterinar È™i achiziÈ›ionarea de accesorii È™i mâncare, însă primirea unui nou membru în familie va avea, cu siguranță, momente pline de bucurie. Iată cinci lucruri pe care le poÈ›i face pentru a te asigura că faci fiecare pas ca la carte.

  1. Vizita la veterinar și primele cumpărături

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când aduci acasă un animăluÈ› este să treci pe la medicul veterinar. Vaccinurile, un control de rutină, analize, dar È™i pastiluÈ›a pentru deparazitare sunt obligatorii pentru sănătatea È™i bunăstarea patrupedului.

Apoi, cumpără tot ce este nevoie pentru a asigura un trai cât mai bun pentru pufoÈ™enia ta. Pe lângă elementele de bază – zgardă, lesă, alimente È™i boluri de apă – vei mai avea nevoie È™i de un pat, jucării È™i alte articole de îngrijire, precum È™ampon, perie, ser fiziologic, scutece È™i alte produse esenÈ›iale. Este, de asemenea, o idee bună să ai la îndemână soluÈ›ii dezinfectante, picături È™i È™erveÈ›ele umede pentru ochi.

  1. Pregătirea casei

Primele zile în casa ta sunt speciale pentru un animal de companie. Cățelul tău trebuie să se obiÈ™nuiască cu noua lui casă È™i să înveÈ›e la ce să se aÈ™tepte de la tine. Oferă-i un spaÈ›iu propriu È™i fă-l să se simtă în siguranță È™i să aibă întredere în tine È™i în membrii familiei tale.

Uită-te prin casă È™i îndepărtează obiecte pe care nu doreÈ™ti să le roadă. Ar trebui să pregăteÈ™ti È™i restul membrilor familiei, să discuÈ›i cu aceÈ™tia despre implicarea fiecăruia în cumpărarea hranei, plimbarea cățelului È™i îngrijire.

StabileÈ™te în ce cameră va petrece câinele tău cea mai mare parte a timpului. Întrucât va fi supus unui stres din cauza schimbării mediului (de la adăpost la tine acasă) È™i poate uita orice regulă pe care a învățat-o.

  1. Explorarea casei

Dacă stai la bloc sau la curte, È›ine-l în lesă în timp ce-l laÈ™i să exploreze È™i să adulmece teritoriul în care va locui de acum încolo. Arată-i mâncarea, patul È™i jucăriile. Câinii adoptaÈ›i ar trebui să aibă suficient timp È™i spaÈ›iu pentru a se obiÈ™nui cu noul mediu. Dacă ai amenajat un spaÈ›iu unde îÈ™i poate face nevoile, du-l acolo È™i răsplăteÈ™te-l atunci când îl foloseÈ™te cu succes.

Ai grijă să ii acorzi timp suficient È™i să te joci cu el cât mi mult, în fiecare zi.

  1. Socializarea cu adulți și copii

Întâlnirea cu membrii familiei nu este suficientă. Mai ales dacă patrupedul este mic, el trebuie să întâlnească multe persoane, de toate vârstele. Este important însă să-i laÈ™i noului tău prieten timp È™i spaÈ›iu să se apropie în ritmul lui de cei cu care vine în contact. Întâlnirea cu copii este foarte importantă. Chiar dacă nu ai micuÈ›i în familie, este bine să-l împrieteneÈ™ti cu aceÈ™tia. Copiii trebuie învățaÈ›i să nu tachineze sau să sperie cățelul, ci să fie blânzi cu el, pentru ca patrupedul să înveÈ›e că interacÈ›iunea este una pozitivă.

 

  1. Sfaturi utile pentru identificarea pufoÈ™eniei în cazuri extreme

O altă idee pe care o poÈ›i pune în aplicare este cipul, implantat de obicei în cabinetul veterinarului. Dacă animalul tău de companie este pierdut sau furat, microcipul este o modalitate bună de a asigura revenirea acestuia în siguranță. Microciparea vine cu un avantaj enorm: registrul de evidență a patrupedelor cu stăpân. Aici poÈ›i afla în orice moment unde se află cățeluÈ™ul tău, fiind monitorizat prin tehnologia GPS.

Dacă nu susții această abordare pentru identificarea patrupedelor, poți furniza informații de contact pe zgarda acestuia.

Atunci când alegi să aduci un animal în casa ta, îÈ›i iei o responsabilitate să ai grijă de acesta pentru tot restul vieÈ›ii. În funcÈ›ie de tipul de animal de companie pe care îl adopÈ›i, va trebui să faci câteva schimbări majore în viaÈ›a ta pentru a-È›i întâmpina noul prieten în locuință. Iar bucuria pe care o va aduce în viaÈ›a ta este nepreÈ›uită.

 

Foto: Pixabay


explorarea casei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006233 (s)