News Flash:

Primarul Timisoarei vrea un nou stadion in oras. Cere bani de la Guvern

27 Mai 2015
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu1
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), ii cere premierului Victor Ponta sa aloce bani pentru construirea unui nou stadion in oras, cu 40.000 de locuri, avand in vedere ca "Timisoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul statului si ca echipa ASU Poli Timisoara a promovat in Liga I”
Primarul Nicolae Robu i-a adresat, marti, o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, in care ii cere sprijin financiar pentru construirea unui nou stadion in oras, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Robu a precizat in scrisoare ca municipiul Timisoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului si, cu toate acestea, "a fost mereu neglijat de diferitele guvernari, de-a lungul timpului".
"Stimate domnule prim-ministru, dupa cum cunoasteti, municipiul Timisoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, sub toate guvernarile, el a fost mereu neglijat in privinta alocarilor de fonduri din acest buget pentru investitii. La ora actuala, Timisoara este in plina schimbare in bine, ruland un numar important de proiecte cu finantare europeana nerambursabila, dar si numeroase proiecte sustinute din bugetul local. Unele obiective insa, nu sunt eligibile pe fonduri europene si comporta costuri peste capacitatea de sustinere din bugetul local. Un astfel de obiectiv este un nou stadion", sustine Nicolae Robu in scrisoarea trimisa premierului.
Edilul Timisoarei mai arata ca ASU Poli Timisoara, echipa de fotbal sustinuta de primarie, Consiliul Local si Consiliul Judetean Timis, a promovat in Liga I si va avea, pentru urmatorii ani, obiectivul de a reprezenta Romania in cupele europene.
"Mai fac mentiunea ca un stadion modern serveste si pentru gazduirea unor spectacole cultural-artistice de mare anvergura, solicitate de timisoreni, si care, cu certitudine, ar avea o larga audienta nationala si internationala, mai ales ca Timisoara este amplasata in mijlocul unei regiuni cu o multime de capitale pe o raza de circa 600 de kilometri", a mai scris Robu.
Primarul Timisoarei mai arata ca municipiul ar avea nevoie de un stadion modern de 30.000 - 40.000 de locuri.
"Va rog sa aveti in vedere cele de mai sus si sa includeti in Planul national de investitii pentru perioada imediat urmatoare finantarea construirii unui nou stadion, cu 30.000 - 40.000 de locuri, la Timisoara. Mentionez ca municipiul Timisoara este dispus sa-si asume o contributie neneglijabila, de ordinul milioanelor de euro, la investitie, de la bugetul local. Solicitarea noastra are in vedere si faptul ca pentru alte orase, cum ar fi Craiova si Bucuresti, exista astfel de proiecte asumate de Guvernul Romaniei, lucru pe care il respectam si salutam", si-a incheiat Robu scrisoarea.
Stadionul "Dan Paltinisanu" din Timisoara a fost construit in anul 1963. Initial a fost proiectat cu 40.000 de locuri, dar intre timp stadionul a suferit modificari, astfel ca acum are peste 32.000 de locuri si instalatie de nocturna. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005851 (s)