News Flash:

Primarul Timisoarei a fost amendat cu 10.000 de lei

4 Iulie 2016
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai
Primarul Timisoarei nu este singurul edil din Romania care a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, potrivit unei hotarari emisa de CNCD in luna mai a acestui an.
Consiliul Director al CNCD a constatat inca din 2014 „caracterul discriminatoriu al neasigurarii conditiilor de transport pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii in mijloacele de transport in comun”. Administratiile publice locale aveau un termen de sase luni pentru a rezolva aceasta problema. Un an mai tarziu, in 2015, reprezentantii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii au constatat ca situatia nu a fost remediata. Au emis asadar un nou termen, dar in martie 2016 nu s-a vazut nicio schimbare.
Primarul Nicolae Robu sustine ca lucrurile nu se pot schimba peste noapte si ca este nevoie de investitii mari pentru a ajunge… la normal. Autobuzele si troleibuzele RATT sunt noi, insa tramvaiele Timisoarei au o vechime destul de mare. Unele dintre ele au fost reabilitate, altele sunt in curs de reabilitare, iar municipalitatea planuieste sa cumpere si tramvaie noi, cu fonduri europene.
„Aceasta amenda de 10.000 de lei reprezinta in mod categoric un abuz. Municipiul Timisoara are deja doua tramvaie ultramoderne, dotate inclusiv cu astfel de rampe. Pe parcursul acestui an, parcul se va innoi cu inca 12, la fel. Alte 14 vor fi innoite in 2017, iar pe fonduri europene, 2014-2020, vom achizitiona si 10-15, cate o sa putem, tramvaie noi. Eforturi se fac, in mod evident, dar ce oras are capacitatea sa schimbe totul peste noapte, cand este vorba de zeci de milioane de euro? Un singur tramvai nou costa 1-2 milioane de euro”, a spus, pentru tion.ro, primarul Timisoarei.
Primaria Timisoara nu este singura vizata de CNCD. Au mai intrat in atentia institutiei si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, precum si primarii din Bucuresti, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia Mare, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Satu Mare, Slatina, Slobozia, Suceava, Timisoara, Targu-Jiu, Targu Mures, Tulcea si Vaslui.
Reprezentantii acestor primarii si institutii au fost chemati la sediul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dar nu toti s-au prezentat. Primaria Timisoara nu a trimis pe nimeni sa dea explicatii. In 2014 si 2015, reprezentantii municipalitatii timisorene au informat CNCD ca RATT detine 85 de autobuze si 50 de troleibuze, toate adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilitati locomotorii, precum si 60 de tramvaie, care nu sunt adaptate nevoilor persoanelor aflate in scaune cu rotile.
In mai 2016, CNCD a facut publica lista localitatilor care nu au adaptat mijloacele de transport in comun: Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Satu Mare, Slatina, Suceava, Timisoara, Targu-Jiu, Targu Mures, Tulcea, Vaslui.
S-a trecut apoi la amenzi, pentru ca „discriminarea a vizat un grup de persoane, dureaza de o perioada extrem de lunga, chiar si dupa doua autosesizari si constatarea discriminarii nu au fost luate masuri, sanctiunile aplicate anterior nu s-au dovedit a fi descurajante”.
Au fost amendati cu cate 30.000 de lei Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, precum si cu cate 10.000 de lei pentru primarii din Bucuresti, Alba Iulia, Baia Mare, Braila, Calarasi, Cluj Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Iasi, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Satu Mare, Slatina, Suceava, Timisoara, Targu-Jiu, Targu Mures si Tulcea. Primarii din Arad, Brasov, Oradea, Satu Mare, Slatina, Suceava, Targu-Jiu si Vaslui au fost sanctionati cu cate 8.000 de lei. Administratiile publice amendate au la dispozitie noua luni sa remedieze situatia, incepand de la sfarsitul lunii mai 2016.

primarul timisoarei edil romania cncd locomotorii combaterea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006696 (s)